Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ζέσταναν με την αγάπη τους για την Ελλάδα την 5η Λεωφόρο

Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
Στα γαλανόλευκα «έντυσαν» την 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν το απόγευμα της Κυριακής οι Έλληνες της Νέας Υόρκης, τιμώντας με μια μεγαλειώδη παρέλαση την επέτειο των 190 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το ηρωικό 1821, και στέλνοντας τον παλμό της ελληνικής ψυχής και του πολιτισμού, στα πέρατα της Γης.
Με κεντρικό θέμα «Επισκεφθείτε την Ελλάδα», αλλά και συνθήματα που αφορούσαν στο σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, 90 και πλέον ομογενειακοί φορείς κοινότητες, εθνικοτοπικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες, σχολεία, φοιτητικές οργανώσεις και ιδιωτικοί φορείς με 39 άρματα και 16 φιλαρμονικές αμερικανικών σχολείων παρέλασαν από την 64η οδό έως την 79η οδό, αψηφώντας το κρύο και διατρανώνοντας την εθνική τους υπερηφάνεια και την αγάπη τους για τη χώρα καταγωγής τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για την Κύπρο, την Μακεδονία, το Πατριαρχείο και άλλα εθνικά θέματα. Οι παρελαύνοντες διαδήλωσαν, παράλληλα, το αίτημά τους για την άμεση ανοικοδόμηση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, του μοναδικού τόπου λατρείας που καταστράφηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ενώ εξέφρασαν και τη στήριξή τους στην πατρίδα των προγόνων τους, στους οικονομικά δύσκολους καιρούς που διέρχεται.

Μεταξύ των πανό ήταν ένα των Λακώνων που ζητούσαν να μην ξεπουληθεί η Ελλάδα, ενώ συγκινητικό ήταν πανό θεατών «Ελλάδα είμαστε δίπλα σου» που κρατούσαν δύο ανώνυμες κοπέλες.
Το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Υόρκη κράτησε, ωστόσο, πολλούς ομογενείς στα σπίτια τους.
Την παρέλαση άνοιξε, όπως κάθε χρόνο, άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που με το αγέρωχο ύφος και τον άψογο βηματισμό τους συγκίνησαν και γέμισαν με υπερηφάνεια τις καρδιές των Ελλήνων της Νέας Υόρκης.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  ΕΔΩ  : http://www.greeknewsonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου