Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η ζωή στη Γη οφείλεται στους μετεωρίτες


«Μετέφεραν» απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη της ζωής στον πλανήτη μας

Η ζωή στη Γη οφείλεται στους μετεωρίτεςΈνας μετεωρίτης που ανακαλύφθηκε στην Ανταρκτική μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη του πώς ξεκίνησε η ζωή στον πλανήτη Γη.

Αρκετές θεωρίες υποστηρίζουν ότι η Γη αρχικά δεν είχε τις κατάλληλες συνθήκες για να αρχίσει να αναπτύσσεται η ζωή πάνω σε αυτήν. Οι επιστήμονες όμως δεν έχουν σταματήσει να αναζητούν τους λόγους που οδήγησαν στην εμφάνιση της ζωής στον πλανήτη μας.


Μια θεωρία υποστηρίζει ότι από τις συγκρούσεις μεταξύ αστεροειδών δημιουργήθηκαν μετεωρίτες, οι οποίοι μετέφεραν τα απαραίτητα «υλικά» στη Γη. Η ειδικός στους μετεωρίτες Dr. Caroline Smith, πιστεύει ότι ένα σημαντικό στοιχείο που ήταν απαραίτητο για να ξεκινήσει να αναπτύσσεται η ζωή στη Γη ήταν το άζωτο, που περιέχεται στην αμμωνία. Η ίδια μιλώντας στο BBC είπε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπήρχε αφθονία αμμωνίας στα αρχικά στάδια της Γης και αναρωτήθηκε από πού προέκυψε η ζωή στον πλανήτη.

Ο μετεωρίτης Grave Nunataks 95229 ανακαλύφθηκε το 1995 και ένα δείγμα σκόνη από αυτόν αποκάλυψε ότι περιέχει άζωτο, στοιχείο που υπάρχει στις πρωτεΐνες και το DNA.

Βασιζόμενοι σε αυτά τα ευρήματα, οι ειδικοί δημοσίευσαν μια αναφορά στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences. Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Sandra Pizzarello, θεωρεί ότι οι μετεωρίτες μπορεί να «έριξαν» στη Γη ένα «μίγμα» στοιχείων, μεταξύ των οποίων και μεγάλες ποσότητες αμμωνίας.

«Η παρουσία αμμωνίας, που προέκυψε από αυτούς τους μετεωρίτες η Γη απέκτησε την ικανότητα να δημιουργεί μορφές ζωής. Οι μετεωρίτες “πρόσφεραν” στη Γη τα στοιχεία που έλλειπαν» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου