Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΒΟΥΤΟ, ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΕΛΜΕ-ΚΙ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)


ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
(ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ);

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην εφημερίδα «Κεφαλονιά» (αρ. φυλ 107, 25/2/2011), το οποίο διαπομπεύει και στιγματίζει μαθητές του Γυμνασίου Ληξουρίου. Η υποταγμένη στο κέρδος δημοσιογραφία μπορεί στην κυριολεξία να καταστρέψει νέα παιδιά όταν, αντί να χειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία ακόμη και «στραβοπατήματα» μαθητών, επιλέξει το δρόμο της κατακρεούργησής τους. Επιπλέον, τα συκοφαντικά πρωτοσέλιδα, αλλά και οι ανάλογες συνέχειες στην αρθρογραφία της εφημερίδας, ολοφάνερα απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Ληξουρίου. Η καταγραφή ανυπόστατων «στοιχείων», η ανάμιξη - με χοντροκομμένο τρόπο - περιστατικών που δεν σχετίζονται μεταξύ τους έτσι ώστε συνολικά να παραποιείται η πραγματικότητα, δημιουργεί πλασματική εικόνα.

Αλήθεια που ήταν τόσα χρόνια ο συγγραφέας του άρθρου και τι θέση έχει πάρει για τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά και του συγκεκριμένου σχολείου, όπως έχουν τεθεί από την ΕΛΜΕ-ΚΙ και άλλους φορείς; Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι το γεγονός εντάσσεται στην συνολική επίθεση απέναντι στη δημόσια δωρεάν παιδεία και στο σχολείο, μέρος της οποίας είναι η στοχοποίηση του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι για τα προβλήματα που σχετίζονται με την περιθωριοποίηση της νεολαίας, τη δημιουργία αντικοινωνικών συμπεριφορών κ.ο.κ. ευθύνονται η γενικότερη πολιτική και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Είναι υποκριτικό κάποιοι να κάνουν ότι αγνοούν αυτή την πραγματικότητα και να «φορτώνουν» τα πάντα στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να ενισχύονται τάσεις αλληλοσπαραγμού ανάμεσα στα διάφορα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς ή μαθητές. Η λογική αυτή, αντικειμενικά, εξυπηρετεί τον εξωραϊσμό της κρίσης και της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, τη συσκότιση των αιτιών τους, τη μετάθεση της αντιπαράθεσης μεταξύ εκείνων που υφίστανται τις συνέπειές της. Υπηρετεί ουσιαστικά την τακτική του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού», που αποτελεί κυβερνητική επιλογή. Το να γίνονται θύματα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι καταστροφικό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρει θέση και να καταδικάσει το συμβάν. Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο λαός πρέπει να επαγρυπνούν. Με συσπείρωση και δράση για τα πραγματικά προβλήματα, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, με αλληλεγγύη και βαθιά συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης, να απαντήσουμε στην πράξη σε όλους όσους στοχεύουν στη γενικότερη προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
 Αργοστόλι 02/03/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Βασιλάτος Παύλος

ΤηνΔημοσιογραφία δεν την χρησιμοποιούμε  για ίδιο όφελος και ούτε για συγκεκριμένα συμφέροντα ,και το βασικότερο πρέπει να είσαι Δημοσιογράφος  και όχι να το δηλώνεις γιατί τότε είσαι επικίνδυνος , μάλιστα  μερικές φορές μπορεί να καταστρέψεις  υπολήψεις και προσωπικότητα ενός ατόμου η ακόμη και ενός τόπου ολόκληρου ακόμη . Γιαυτο τον λόγο και για πολλούς άλλους συζητάμε με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ κ Γεωργοπουλο Διονύσιο

Ρεπορτάζ Σάκης Βουτος Δημοσιογραφος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου