Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΡΑΓΕ?

Τι φέρνει η επόμενη ημέρα για Ραγκούση και Βενιζέλο

Τα στοιχήματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν. Τα σενάρια γράφονται και οι αναλύσεις για το «τι θα τους κάνει» ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τους Ραγκούση και Βενιζέλο, καλά κρατούν.
Μία εκδοχή θέλει τον πρωθυπουργό να αποφασίζει ανασχηματισμό, ίσως και μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες στις 11 Μαρτίου. Αν προχωρούσε σε κάτι τέτοιο ο κ. Παπανδρέου, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα άλλαζε τον κ. Παπακωσταντίνου στο Οικονομικών αφού τον χρειάζεται σε αυτή τη φάση στην τακτική Σύνοδο Κορυφής στις 24-25 Μαρτίου.
Ο ανασχηματισμός πάντως θα φέρει τα εξής πιθανά αποτελέσματα: ή θα «κοντίνει» και τους δύο υπουργούς – πρωταγωνιστές της κόντρας ή θα πάρει το μέρος του ενός και πιθανότατα αυτό του στενού του συνεργάτη κ. Γιάννη Ραγκούση. Ο κ. Βενιζέλος ίσως θα πρέπει να περιμένει ή την θεαματική υποβάθμισή του – κάτι που μάλλον δεν θα το ανεχόταν – ή την τοποθέτησή του σε νευραλγικό υπουργείο – καρμανιόλα, τύπου Εργασίας, Υγείας ή Προστασίας του Πολίτη.
Ένα άλλο σενάριο θέλει τον κ. Παπανδρέου να περιορίζει το εύρος των καθηκόντων και παρεμβάσεων των δύο υπουργών. Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης σε αυτή την περίπτωση θα χάσει το συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση, που μάλλον θα αναλάβει η κα Ρεγγίνα Βάρτζελη, και ο κ. Βενιζέλος δεν θα καλείται τόσο συχνά σε κυβερνητικές συσκέψεις και θα αναγκαστεί να αρκεστεί μόνο στις επαφές του υπουργείου του..
Όταν το θέμα δεν θα απασχολεί με αυτή την ένταση την επικαιρότητα δεν αποκλείεται να δούμε τους δύο υπουργούς σε στιγμιότυπο να συζητάνε μεταξύ τους μέσα στη Βουλή ή να εξέρχονται «αγκαζέ» από κάποιο υπουργικό συμβούλιο. Το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις. Αυτή θα είναι βέβαια η επικοινωνιακή εκτόνωση της κρίσης.
Τέλος δεν αποκλείεται να μην συμβεί τίποτα σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί το θέμα. Αυτή η λύση είναι η πιο βολική, μιας και πρόκειται για δύο υπουργούς ειδικού βάρους. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα προηγούμενο «ατημωρισίας» και να βγούνε τα μαχαίρια απ’ τα θηκάρια πολλών άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου