Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο Ερυθρός Σταυρός της Ιαπωνίας, ανταποκρίνεται στην εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση‏


Από:ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  (arpokratis@gmail.com)
Εστάλη:Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011 9:18:52 μμ

Καθώς η Ιαπωνία παλεύει με μια ταχύτατα εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση που ακολούθησε τον σεισμό και το τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής και σε συνδιασμό με την κατάσταση με τα πυρηνικά εργοστάσια, ο Ερυθρός Σταυρός της Ιαπωνίας παρέχει ιατρική και ψυχολογική φροντίδα στον συνεχόμενα αυξανόμενο αριθμό των επιζησάντων και όσων εκκενώθηκαν από πληγήσες περιοχές.
Οι διασώστες πλέον ανακαλύπτουν αυξανόμενους αριθμούς νεκρών σε περιοχές που πριν ήταν αδύνατον να φτάσουν λόγω των συνεχόμενων συναγερμών για νεα τσουνάμι.
“Δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο άσχημο. Ξεπερνάει την φαντασία”, δήλωσε ο κ. Tadateru Konoe, Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού της Ιαπωνίας και Πρόεδρος της IFRC, ο οποίος επέστρεψε από επίσκεψη στο Iwate στα βορειο ανατολικά της Ιαπωνίας, περιοχή που δέχτηκε πολύ βαρύ πλήγμα.
Πλέον υπάρχουν πάνω από 430.000 άνθρωποι που προσωρινά στεγάζονται σε σε 2.500 κέντρα εκκένωσης, τα περισότερα σε σχολεία και σε δημόσια κτήρια. Επιπλέον, τα ιατρικά κέντρα του Ερυθρού Σταυρού αναφέρουν αυξανόμενους αριθμούς ανθρώπων που φτάνουν στα νοσοκομεία με συμπτώματα υποθερμίας και κίνδυνο από πνευμονία. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από τις συνέπειες εισρόφησης μολυσμένου νερού κατά την διάρκεια που χτύπησε το τσουνάμι.
Προς το παρόν,. 85 ιατρικές μονάδες επιχειρούν εκτός των νοσοκομείων και των κινητών μονάδων, φροντίζοντας τους επιζήσαντες. Κάθε ομάδα περιλαμβάνει και εκπαιδευμένο νοσηλευτή στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, ώστε οι επιζήσαντες να εκφράζουν τον πόνο τους και τις αγωνίες τους, αλλά και να συζητούν πιο πρακτικά ζητήματα της νέας καθημερινότητας. Ο Ερυθρός Σταυρός της Ιαπωνίας, διαθέτει 2.400 εκπαιδευμένους νοσηλευτές ψυχοκοινωνικής στήριξης. Παράλληλα, μια οκταμελής ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης μόλις επέστρεψε από τη Νέα Ζηλανδία, όπου παρείχε βοήθεια στους επιζήσαντες του πρόσφατου σεισμού στο Christchurch. Δεν είχαν ιδέα ότι οι υπηρεσίες τους θα χρειάζονταν τόσο ξαφνικά στην ίδια τους την πατρίδα.
Καθώς οι ανησυχίες αυξάνονται για πιθανή διαρροή ραδιενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια στη περιφέρεια Fukushima, το προσωπικό και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού παίζουν κεντρικό ρόλο στην παροχή βοήθειας στους χιλιάδες ανθρώπων που εκκενώθηκαν από μια περιοχή με ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τα εργοστάσια που παρουσιάζουν προβλήματα.
Και τα 47 Περιφερειακά τμήμα του Ερυθρού Σταυρού της Ιαπωνίας, διαθέτουν εκπαιδευμένες ομάδες για αντιμετώπιση πυρηνικών ατυχημάτων καθώς και απαραίτητο εξοπλισμό, περιλαμβανομένου ειδικές σκηνές στις οποίες μπορεί να γίνει απολύμανση από έκθεση σε ραδιενέργεια. Οι ομάδες αυτές έχουν σχεδιαστεί ώστε να να επιχειρούν μαζί με τις κρατικές αντίστοιχες μονάδες, οι οποίες διαθέτουν τον εξοπλισμό και τους ειδικούς που μετρούν τα επίπεδα ραδιενέργειας. Προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει την βοήθεια από τις ομάδες αυτές του Ερυθρού Σταυρού οι οποίες παραμένουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Με την υποστήριξη των κρατικών αρχών, ο Ερυθρός Σταυρός της Ιαπωνίας πρακολουθεί στενά την κατάσταση στα νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά στις ζώνες αποκλεισμού, σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση της ραδιενέργειας που μπορεί να απειλήσει τους ασθενείς.
Όσοι επιθυμούν ενημέρωση αληθινού χρόνου για τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού της Ιαπωνίας στο πεδίο, μπορούν να επισκέπτονται τον επίσημο σύνδεσμο της IFRC, twitter.com/Federation
ΠΗΓΗ: www.ifrc.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου