Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η Ύφεση βυθίζει την Ελλάδα και στον Τουρισμό

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  kefalonizw.com


Στην 29η θέση μεταξύ καταλόγου 139 χωρών κατατάσσεται η Ελλάδα (πτώση 5 θέσεων), για τη χρονιά 2011 όπως παρουσιάζεται στην έκθεση ανταγωνιστικότητας τουρισμού και ταξιδίων που παρουσιάστηκε χθες από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum - WEF), στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ. Η έκθεση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Ανδόρα.


Στην έκθεση «Travel & Tourism Competitiveness Report 2011» που δημοσιεύθηκε με θέμα «Πέρα από την ύφεση», η Ελλάδα σημείωσε πτώση πέντε θέσεων από την αξιολόγηση το 2009, όπου είχε την 24η θέση,(ανάμεσα σε 133 χώρες).
Η έκθεση αυτή είναι η τέταρτη σε σειρά η οποία παρουσιάζεται στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τον τομέα του τουρισμού, βαθμολογώντας 139 χώρες του κόσμου βασισμένη σε 60 δείκτες, στους οποίους περιλαμβάνονται το ρυθμιστικό πλαίσιο, η ασφάλεια, η υγεία, οι υποδομές, οι τιμές, ο πολιτισμός, η προστασία του περιβάλλοντας και τα μέσα μεταφοράς.

Το περιβάλλον που εμφανίζεται ως πιο ελκυστικό για την ανάπτυξη της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας είναι αυτό της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Οι τρεις αυτές χώρες έχουν σκαρφαλώσει στις πρώτες χώρες της λίστας. Ακολουθούν η Αυστρία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ισπανία και η Σιγκαπούρη στην πρώτη δεκάδα. Σε ότι αφορά τις γειτονικές χώρες μας, η Πορτογαλία καταλαμβάνει την 18η θέση, η Μάλτα την 26η, η Ιταλία την 27η, η Κροατία την 34η, το Μαυροβούνιο την 36η, η Βουλγαρία την 48η και η Τουρκία την 50η.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης λόγω του ότι έχει ορισμένα οφέλη όπως είναι ο πολιτιστικός της πλούτο (στην 25η θέση) τις καλές συνθήκες υγιεινής (στην 20η θέση) και την κορυφαία τουριστική υποδομή (στην 5η θέση)

H πτώση στην κατάταξη αποδίδεται σε παράγοντες, όπως το ασθενέστερο πολιτικό περιβάλλον και οι αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια, καθώς και η χαμηλότερη
Πηγή: Cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου