Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Από την ελεύθερη βιβλιοθήκη των Σαμαρειτών.‏

Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά όσων M.K.O. συστάθηκαν μετά το '97
Φύλλο και ….φτερό θα γίνουν τα οικονοµικά όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν συσταθεί στη χώρα από το 1997 έως σήµερα, ύστερα από χτεσινή παρέµβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Σακελλάκου.

Την προκαταρκτική εξέταση για το θέµα θα αναλάβει το τµήµα οικονοµικού εγκλήµατος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών το οποίο καλείται να ελέγξει µε πόσα χρήµατα έχουν επιδοτηθεί οι Μ.Κ.Ο. από το Δηµόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και αν τα ποσά αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους προορίζονταν.

O αριθµός των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σήµερα στη χώρα µας κυµαίνεται µεταξύ 20.000 και 30.000. Δεν υπάρχουν όµως τεκµηριωµένα αποτελέσµατα σχετικά µε τον ακριβή αριθµό των συγκεκριµένων οργανώσεων.

Εισήγηση Τσούρα
Το συµπέρασµα αυτό προκύπτει από την εισήγηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θ. Τσούρα προς την Επιτροπή Θεσµών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύµφωνα µε την έρευνα, η αδυναµία πλήρους χαρτογράφησης του τοπίου οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα δεν τηρεί εθνικό κατάλογο για τις Μ.Κ.Ο.

Ειδικούς καταλόγους διατηρούν το υπουργείο Εξωτερικών µε 528 οργανώσεις εγγεγραµµένες στο µητρώο του, το υπουργείο Υγείας µε 1.062 φορείς, από τους οποίους έχουν πιστοποιηθεί µόνο 18.
Επίσης το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο µητρώο του οποίου έχουν καταγραφεί µέχρι σήµερα 344 εθελοντικές οργανώσεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος που διατηρεί κατάλογο και όχι µητρώο και το υπουργείο Εσωτερικών µε 376 Μ.Κ.Ο. που έχουν σχέση µε το μεταναστευτικό, εκ των οποίων οι 78 είναι άτυπες ενώσεις χωρίς καταστατικό.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης ανακοίνωσε πως θ’ αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Μ.Κ.Ο.
ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου