Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΘΕΜΑ: « ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Δ.Σ.




                                         
Αργοστόλι, 4 Μάρτη 2011

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς
κ. Ν. Ανουσάκη


ΘΕΜΑ: « ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ»

 
Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζετε ότι από της 5 Γενάρη 2011 σας έχουμε ζητήσει να μπει ως πρωτεύον στο ΔΣ το θέμα των εργαζομένων στο Δήμο (απολυμένοι, συμβασιούχοι, με μπλοκάκι, απλήρωτοι κ.λ.π.), επίσης στις 25 Γενάρη 2011 σας στείλαμε και την εισήγηση μας για να το εισάγετε στο Δ.Σ. της 30.01.11 όπου δεν το δέχτηκε η Δημοτική Αρχή. Σας το υποβάλαμε και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. στις 16.02.11, 25.02.11 και 01.03.11 όπου και πάλι η Δημοτική Αρχή το απέρριψε.
Παράλληλα από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα εντείνονται με αυξανόμενους ρυθμούς οι απολύσεις , η μη καταβολή δεδουλευμένων, οι καθυστερήσεις καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους του Δήμου, των Επιχειρήσεων και Φορέων του. Αυτό υλοποιείται στα πλαίσια της εφαρμογής της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ, με την συμφωνία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τις οδηγίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει η ΝΔ και τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου και εφαρμόζει πιστά η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς με την στήριξη των συμμάχων παρατάξεων, κυβερνητικών και «ακομμάτιστων», για το κτύπημα της εργατικής δύναμης με την μείωση του εισοδήματος της, για να γίνει η καύσιμη ύλη για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτό στον Δήμο φέρνει απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων που φτάνουν έως 2 χρόνια, τις καθυστερήσεις καταβολής μισθοδοσίας.

Αυτή η πολιτική έχει συνέπεια την μείωση των υπηρεσιών που παρέχονται στον λαό της Κεφαλονιάς που τις έχει πληρώσει ακριβά μέσα από την φορολογία του κράτους (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) και την Δημοτική φορολογία.

Είναι σημαντική η παρακράτηση των 10,5 δις από το κράτος που έχει εισπράξει από φόρους για να αποδώσει στους Δήμους, αλλά και η μείωση της τακτικής επιχορήγησης κατά 1,5 δις την περίοδο 2010 -2012. Αυτό έχει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς λειτουργιών του Δήμου που θα βοηθήσει την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θα πληρώσει πάλι ο λαός.

Για όλα τα παραπάνω και επειδή σας έχουμε προτείνει συγκεκριμένο πλαίσιο αγωνιστικής δράσης, διεκδίκησης ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού της Κεφαλονιάς, μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο και το έχετε απορρίψει με την σύμφωνη γνώμη και της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και της «ανεξάρτητης» παράταξης του κ.

Μιχαλάτου, χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι θα δώσετε την μάχη για αυτά που είναι αναγκαία και χρειάζονται οι εργαζόμενοι : ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 5 Η 6 ΜΑΡΤΗ 2011 Ή ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 8 ΜΑΡΤΗ 2011.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους και τον λαό της Κεφαλονιάς να στρατευθούν μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα ώστε να γίνει υπόθεση όλου του λαού η μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος, για μια άλλη οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και όχι τις ανάγκες και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Νίκος Γκισγκίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου