Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

μια ματιά στην Ιαπωνία

Η μεγάλη φυγή από τον πυρηνικό εφιάλτη
Χιλιάδες Ιάπωνες εγκαταλείπουν άρον άρον το Τόκιο και τα περίχωρα
Η μεγάλη φυγή από τον πυρηνικό εφιάλτη

Χαρακτηριστική της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η χθεσινή δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου, ειδικού σε Θέματα Ενέργειας.

Ο Γκίντερ Ετινγκερ προειδοποιεί για μία πιθανή καταστροφή στην Ιαπωνία μέσα στις επόμενες ώρες, επισημαίνοντας ότι το πεπρωμένο της χώρας είναι πλέον στα «χέρια του Θεού», την ώρα που ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιουκίγια Αμάνο, τονίζει ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή». Υπόλογη στη διεθνή κοινότητα είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, καθώς, σύμφωνα με διπλωματικό έγγραφο που αποκαλύπτει ο ενοχλητικός ιστότοπος Wikileaks και δημοσιεύει η «Ντέιλι Τέλεγκραφ», η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας την είχε προειδοποιήσει τον Δεκέμβριο του 2008 ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν ισχυρές σεισμικές δονήσεις (άνω των 7 Ρίχτερ). Οι ανησυχίες αυτές είχαν εκφραστεί στη διάρκεια συνάντησης του G8 στο Τόκιο, πριν από τρία χρόνια.
«Ίσως θα έπρεπε να προσευχηθούμε», τόνισε ο Σεμπάστιαν Πφλουγκμπέιλ, πρόεδρος της γερμανικής ιδιωτικής Εταιρείας Ραδιενεργούς Προστασίας, προσθέτοντας πως σωτηρία για τα 127 εκατ. των Ιαπώνων από τις ραδιενεργές ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις, ή από άλλα πυρηνικά κατάλοιπα, θα είναι μόνον ένας άνεμος που θα τις μεταφέρει ανατολικά προς τον Ειρηνικό.

Οι επιπτώσεις της καταστροφής στην ιαπωνική οικονομία

Μεγάλες διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο, διακοπή της παραγωγής στα εργοστάσια: η φυσική καταστροφή με τους σεισμούς...


και το τσουνάμι έχει σοβαρές συνέπειες και στην οικονομική ζωή της Ιαπωνίας.
Αποκαρδιωτικές χαρακτηρίζονται οι προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας. Οι περιφέρειες που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι είχαν μια συμβολή της τάξης του 15% στην οικονομική απόδοση της Ιαπωνίας. Όμως οι καταστροφές έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρη την οικονομική ζωή της χώρας. Τουλάχιστον 6 λιμάνια της έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και θα χρειαστούν μήνες αν όχι χρόνια μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου