Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η αιτιολογία για την αποπομπή Ρουχωτά




ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ  kefaloniagate.gr  ΚΑΙ  kefaloniapress.gr
Όσοι πίστευαν ότι ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, θα έκανε πίσω στην αρχική του απόφαση να καθαιρέσει από την θέση του Αντιδημάρχου Παλικής τον Βασίλη Ρουχωτά, ασφαλώς και διαψεύστηκαν.
Μπορεί να πέρασαν μερικά 24ωρα από εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το περασμένο Σάββατο, όπου ο Α. Παρίσης on camera, με μία εντυπωσιακή κίνηση, απέπεμψε τον Β. Ρουχωτά, και γι’αυτό ίσως κάποιοι βιάστηκαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι ο Δήμαρχος το ξανασκέφτηκε.
Όμως ο Αλ. Παρίσης, έχει αποδείξει πάμπολλες φορές στο παρελθόν ότι δεν κάνει πίσω. Ό,τι λέει το κάνει πράξη. Κι έτσι χθες το γραφείο τύπου του Δήμου, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“O Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης με σημερινή του απόφαση και με αρ.52, αφαιρεί τις εκχωρηθείσες καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητες από τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Ρουχωτά.
Την απόφαση αυτή του Δημάρχου στηρίζουν ομόφωνα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που συγκροτείται από τους 7 Αντιδημάρχους.
Η άποψη των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής εκφράστηκε χθες Πέμπτη 3/3/2011.
Κατόπιν αυτού, με νέα απόφασή του ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλ. Παρίσης θα ορίσει νέο Αντιδήμαρχο για την Δημοτική Ενότητα Παλικής.”
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αποπομπή Ρουχωτά συμφώνησαν και οι 7 Αντιδήμαρχοι, ενώ στην απόφαση Δημάρχου, ως αιτιολογικά για την απαλλαγή από τα καθήκοντά του αναφέρονται τα ακόλουθα:
“Και με γνώμονα:
ότι ο ρόλος του Αντιδημάρχου είναι επικουρικός αυτού του Δημάρχου, καθώς ο Δήμαρχος εκχωρεί αρμοδιότητες στους αντιδημάρχους
ότι το δύσκολο έργο της διοίκησης του Δήμου απαιτεί σύμπνοια, καλή προαίρεση και αγαστή συνεργασία μεταξύ των αντιδημάρχων και του δημάρχου στο πλαίσιο της συνέχειας της διοίκησης
ότι ο κ. Ρουχωτάς δυναμιτίζει την συνεκτικότητα και εμπιστοσύνη της ομάδας των αντιδημάρχων, προδίδοντας δημόσια τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους (επικαλούμενος δήθεν συνεδρίαση εκτελεστικής επιτροπής με πρακτικογράφο ενώ επρόκειτο για άτυπη συνάντηση συνεργασίας των αντιδημάρχων)
ότι η δυσπιστία που προκαλείται πλέον προς το πρόσωπό του, εμποδίζει την ελεύθερη έκφραση της άποψης και βούλησης των άμεσων συνεργατών του Δημάρχου κατά τις συναντήσεις εργασίας τους, υπό το φόβο δημόσιας διαπόμπευσης τους από τον κ. Ρουχωτά,
ότι  με τα παραπάνω δυσχεραίνεται η συνεργασία μεταξύ των αντιδημάρχων και του Δημάρχου και παρακωλύεται η υλοποίηση του έργου της δημοτικής αρχής 
ότι ενώ η νέα δημοτική αρχή είναι επιφορτισμένη να φέρει εις  πέρας ένα τεράστιο έργο μετάβασης του Δήμου με αντικειμενικές δυσχέρειες, ο κ. Ρουχωτάς απαιτεί προνομιακή μεταχείριση έναντι των συναδέλφων του αντιδημάρχων
ότι στις επιλογές και δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Ρουχωτά παρατηρείται μία ανακολουθία βάσει της οποίας αμφισβητείται η κατά την κοινή λογική ακολουθία τους, π.χ. εναντιώνεται στην συγχώνευση και ίδρυση δημοτικής επιχείρησης υποστηρίζοντας την ενσωμάτωση της επιχείρησης στις υπηρεσίες του Δήμου και παράλληλα θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της επιχείρησης αυτής, προκαλώντας εύλογες απορίες πώς ζητά να υπηρετήσει έναν θεσμό στον οποίο δεν πιστεύει. 
ότι σωρευτικά, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, έχει χαθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης και συνεργασίας με τον κ. Ρουχωτά.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ανακαλούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Ρουχωτά και τον απαλλάσσουμε από την άσκηση των κατά’ τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων του.”

Επισημαίνεται ότι, την απόφαση του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, δεν μπόρεσε να επηρεάσει ούτε η παρέμβαση της Τ.Ε. Παλικής της Ν.Δ. που με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραμονή του Β. Ρουχωτά, κάτι που δείχνει ότι ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς δεν καταλαβαίνει από κόμματα και μηχανισμούς μπροστά στην εύρυθμη λειτουργία του νέου Δήμου.
Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Κατόπιν αυτού, με νέα απόφασή του ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλ. Παρίσης όρισε Αντιδήμαρχο Παλικής με τις ίδιες αρμοδιόητητες  τον Βαγγέλη Θεοφιλάτο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου