Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΛΜΕΚΙ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  http://infokefalonia.blogspot.com/

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Υπουργός Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε σχετική επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την έξωση του εσπερινού Γυμνασίου Κεφαλονιάς, «ποιεί τη νύσσα» και «νίπτει τα χείρας της» για το γεγονός. Δεν κάνει καν αναφορά – σαν να μην είναι πρόβλημα το γεγονός ότι ένας ολόκληρος σύλλογος διδασκόντων βρίσκεται για μήνες στο δρόμο!!! Εξίσου απαράδεκτη είναι η τοποθέτηση ότι για τη μεταφορά των μαθητών του εσπερινού και την ανυπαρξία κτιριακών υποδομών δεν φέρει καμία ευθύνη. 
Επιπλέον, όχι μόνο δεν τοποθετείται αρνητικά στο ενδεχόμενο ίδρυσης και παράλληλης λειτουργίας δομών κατάρτισης οι οποίες θα αποδυναμώσουν το σχολείο αλλά και θεωρεί ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Η απάντηση της Υπουργού επιβεβαιώνει την τεράστια ευθύνη των δυνάμεων που στήριξαν τον Καλλικράτη (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΣΥΝ), αφού το μόνιμο μοτίβο είναι ότι όλα γίνονται στο όνομα της αποκέντρωσης. Αλήθεια γιατί μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει πάρει θέση (ΔΔΕ Κεφαλονιάς, πολιτική ηγεσία του τόπου, αυτοδιοικητικές αρχές); Είναι μικρό το γεγονός της διάλυσης ενός σχολείου που κατά κύριο λόγο αφορά τους εργαζόμενους; Είναι μικρή η πρόκληση της κυβέρνησης;

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διαμηνύει ότι συνεχίζει τον αγώνα για μόνιμες κτιριακές εγκαταστάσεις και πλήρη υλικοτεχνικές και λοιπές υποδομές, στήριξη της οργανικότητας του σχολείου, πλήρη κάλυψη των αναγκών των μαθητών του με δημόσιες - δωρεάν μεταφορές. Να γίνει στοιχείο της γενικότερης καταδίκης των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου η απάντηση της κυβέρνησης για το εσπερινό.

Αργοστόλι 07/03/2011
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης     Βασιλάτος Παύλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου