Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

μάλλον χρειάζετε ανυπακοή και στην θρησκεία!!

  ΑΛΛΑ  ΚΟΛΠΑ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΤΙ ΞΕΡΑΤΕ, ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Απαγορεύεται και το στήσιμο του γαμπρού

Ξεχάστε τη τελετή του γάμου όπως την ξέρατε! Πλέον θα απαγορευτεί η ρίψη ρυζιού, η νύφη δεν θα πατάει το πόδι του γαμπρού στο άκουσμα της περίφημης φράσης «Η δε γυνή ίνα φοβείται τον άντρα»!
Τέλος στο «αλατοπίπερο» μιας γαμήλιας τελετής έρχεται να βάλει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, που θα αναγνωστεί στις 27 Μαρτίου και στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης, δίνονται οδηγίες για τη σωστή και ιεροπρεπή συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια και ιδιαίτερα στο γάμο.

Στο εξής οι μελλόνυμφοι θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης ρίψης ρυζιού καταβάλλοντας μάλιστα και χρηματικό ποσό ως εγγύηση. Ποσό που θα τους επιστραφεί αν όλα πάνε κατ΄ευχήν…

Τα «Ιερά όχι» που έθεσε ο Μητροπολίτης αφορά στο πάτημα του ποδιού από τη νύφη. Έθιμο που θα απαγορευτεί οριστικά και αμετάκλητα. Ο Σεβασμιώτατος βάζει φραγμό και στα απρεπή ενδύματα. Έτσι ζητείται από τους πιστούς να ντύνονται ευπρεπώς, ιδιαίτερα οι γυναίκες!

Το «όχι» που προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα; Το στήσιμο του γαμπρού! Ο Μητροπολίτης ζητά να εκλείψει το φαινόμενο του στησίματος του γαμπρού καθώς αυτό ανατρέπει την ομαλή λειτουργία του ναού και τον προγραμματισμό άλλων ιερών μυστηρίων.

ΠΗΓΗ:thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου