Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΛΙΒΥΗ,, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

Προστέθηκε από τον/την Dimitris Al

KAI TO  KAΤΩΘΙ  ,ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ 

http://politika-mezedakia.blogspot.com

Η πλήρης εμπλοκή της Ελλάδος στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε στην σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.


πηγή:enet.gr
γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Στην ουσία το απόγευμα της Παρασκευής έγινε ένα άτυπο ΚΥΣΕΑ και εγκρίθηκαν οι προτάσεις Βενιζέλου και Δρουτσα.

Στη διαθεση του ΝΑΤΟ θα τεθούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση, ως δυνάμεις:

• 4 F16

• 2 Σούπερ πούμα

• 1 φρεγάτα και

• 1 ιπτάμενο ραντάρ

Επίσης θα διαθέσει ως βάσεις τη Σουδα και το Άκτιο

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετέχει τόσο ενεργά σε Νατοϊκή επιχείρηση.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει για τη διεθνή νομιμότητα στη Λιβύη.

Ωρα μηδέν για «Καταιγίδα» εναντίον Καντάφι



mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Πολύ αργά έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ο Μουαμάρ Καντάφι, ανακοινώνοντας στο «παρά ένα» μονομερή κατάπαυση του πυρός και υποταγή στο ψήφισμα 1973 του ΟΗΕ. Ενα ψήφισμα που εξουσιοδότησε τη διεθνή κοινότητα τα ξημερώματα της Παρασκευής να του επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, νομιμοποιώντας τον τρίτο πόλεμο της Δύσης κατά μιας μουσουλμανικής χώρας, μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ  ethnos.g
Για πρώτη φορά το γενικό πρόσταγμα του πολέμου δεν θα έχουν οι ΗΠΑ, αλλά η Γαλλία, που φιλοξενεί σήμερα μια αποφασιστική σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, και των Χίλαρι Κίντον, Α. Μέρκελ, Ντ. Κάμερον, Κ. Αστον, και εκπροσώπων του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ενωσης.

Ωρα μηδέν για «Καταιγίδα» εναντίον Καντάφι
«Ολα είναι έτοιμα» για την επίθεση, δήλωσε αργά χθες ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Αλέν Ζιπέ, με τον Ομπάμα να ακολουθεί χρονικά, θέτοντας τα αυστηρά όρια της «περιορισμένης», όπως τόνισε, αμερικανικής παρέμβασης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν θα σταλούν χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη (σε αντίθεση με Ιράκ - Αφγανιστάν), καλώντας τελεσιγραφικά τον Καντάφι να απομακρύνει τις δυνάμεις του από Βεγγάζη, Αζνταμπίγια και Ζαουίγια και να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις κατά αμάχων. Ο Ομπάμα δεν σχολίασε καν τη «μονομερή εκεχειρία» του Καντάφι, που τυπικά μεν θα εξεταστεί στο Παρίσι, αλλά ουσιαστικά απορρίφθηκε αμέσως από Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία και τους αντάρτες της Βεγγάζης, που τη χαρακτήρισαν «μπλόφα».
«Δυστυχώς θα σκοτωθούν πολλοί άμαχοι» προέβλεψε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γκουίντο Βεστερβέλε, η χώρα του οποίου απείχε από την ψηφοφορία του Σ. Ασφαλείας μαζί με Ρωσία, Κίνα και Βραζιλία. Ωστόσο, η Γερμανία δήλωσε κατανόηση για την απόφαση των συμμάχων της, προθυμοποιούμενη να τους ελαφρύνει στο Αφγανιστάν.
Στις πολεμικές επιχειρήσεις θα συνδράμουν τουλάχιστον δύο αραβικές χώρες (Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), η Ιταλία με τις βάσεις της ως κύριο επιχειρησιακό κέντρο, αλλά και μια σειρά χωρών με αεροσκάφη και άλλου είδους υποστήριξη (Καναδάς, Σουηδία, Δανία, Ελλάδα κ.ά.).
«Θα σας κάνουμε τη ζωή κόλαση. Αν τρελαθείτε (σ.σ.: η Δύση), θα τρελαθούμε κι εμείς» είχε απειλήσει ο Καντάφι πριν κάνει τη στροφή 180 μοιρών, ενώ το λιβυκό ΥΠΕΞ μίλησε για αντίποινα κατά πολιτικών πλοίων και αεροσκαφών στη Μεσόγειο.
Στο μεταξύ, για μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές εξόδους στην Ιστορία ετοιμάζονται ο ΟΗΕ και οι διεθνείς οργανώσεις. Η Υπατη Αρμοστεία έκανε έκκληση στις γειτονικές χώρες (Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία, Νίγηρας) να αφήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους. «Οι αρχικές εκτιμήσεις για μόνο 400.000 πρόσφυγες δεν ισχύουν πλέον» τόνισε ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας Προσφύγων, Αντριου Χάρπερ. Εως τώρα έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη 300.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 50.000 ξένοι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου