Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011


  ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!!! (ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr
                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο ζήτημα των ελλείψεων εκπαιδευτικού, βοηθητικού εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού στα σχολεία. Είναι πρωτοφανές και είναι απαράδεκτο, ακόμη και τώρα που διανύουμε το δεύτερο μισό του σχολικού έτους, να μην έχουν καλυφθεί πλήρως οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα κενά αυτά υπάρχουν παρά το «στάβλισμα» μαθητών σε 30άρια τμήματα, παρά τις τραγελαφικές αναθέσεις μαθημάτων, παρά τις αναθέσεις υπερωριών και επίσης, παρά τη μη λειτουργία στην πράξη του συνόλου των μαθημάτων επιλογής που δήλωσαν αρχικά οι μαθητές. Όταν δεκάδες περσινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι είναι φέτος απολυμένοι… Όταν χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ότι για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά και το Θιάκι θα υπάρξουν μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα πάρουν απολυτήριο έχοντας διδαχθεί μόνο μέρος των μαθημάτων τους!!!
Ιδιαίτερα απαράδεκτη είναι η κατάσταση στην ειδική αγωγή - και για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το ειδικό δημοτικό, το ολοήμερο ειδικό δημοτικό και το ΕΕΕΕΚ ακόμη δεν λειτουργούν με πλήρες ωράριο. Το εργαστήριο για τα ΑΜΕΑ που λειτουργούσε απόγευμα στο νηπιαγωγείο Ληξουρίου έκλεισε στο πλαίσιο του Καλλικράτη. Έχουμε τονίσει ότι απουσιάζουν: εργαθεραπευτής, ψυχολόγος, σχολικός νοσηλευτής, φυσική αγωγή, μουσικός ειδικής αγωγής, πληροφορικός ειδικής αγωγής κ.ο.κ. Κι αυτά όταν ακόμη δεν έχει ιδρυθεί ειδικό Γυμνάσιο, όταν είναι στα χαρτιά το ειδικό νηπιαγωγείο και έχουν περιοριστεί ή λειτουργούν σε.........
 διαδρόμους σχολείων τμήματα ένταξης!!! Επιπλέον, λόγω ελλείψεων προσωπικού δεν έχει συγκροτηθεί η πενταμελής επιτροπή στο ΚΕΔΔΥ, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σε πλήρη σύνθεση και να καλύψει τόσο τη διάγνωση όσο και την υποστήριξη.
 Απαράδεκτη είναι και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για να σωθούν τα προσχήματα της λειτουργίας του ΤΑΔ στο Αργοστόλι. Τα κενά των γυμναστών της πρωτοβάθμιας που αποσπάστηκαν για το ΤΑΔ ακόμη δεν έχουν καλυφθεί. Παραμένουν ακάλυπτες βασικές ειδικότητες γυμναστικής στο ΤΑΔ Αργοστολίου και το σύνολο στο ΤΑΔ Ληξουρίου.
Απουσιάζουν ακόμη:
 Τρεις πληροφορικής. Ενώ είναι χωρίς καμία στελέχωση για τεχνική στήριξη και το ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ, με αποτέλεσμα να καταρρέουν και τα σχολικά εργαστήρια πληροφορικής στο Νομό.
 Ένας ιταλικών
Για να μην μιλήσει κανείς για μαθήματα που έχουν στην πράξη αφαιρεθεί από το σχολικό πρόγραμμα σε μια σειρά σχολεία, όπως οικιακής οικονομίας, τεχνολογίας, αισθητικής αγωγής κ.ο.κ.
Τι θέση παίρνει το ίδιο το Υπουργείο για το στραγγαλισμό των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων; Είναι άσχετα όλα αυτά με την προώθηση του Καλλικράτη στην παιδεία, με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων; Αλήθεια τι λέει για όλα αυτά ο Βουλευτής του Νομού; Τέθηκαν μετ’ επιτάσεως οι απαιτήσεις αυτές από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας στο Υπουργείο Παιδείας; Και, άραγε, τι εξυπηρετεί η δήλωση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας ότι δεν μπορεί να γίνουν άλλοι διορισμοί διότι «έχει εξαντληθεί ο πίνακας και όσοι [δάσκαλοι] υπάρχουν υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία»; Όταν έχει γίνει εργολαβική ανάληψη για τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχει κι ο εμπαιγμός όρια…
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διεκδικεί την άμεση και πλήρη κάλυψη των αναγκών. Τον προσδιορισμό των κενών με βάση τους 20 μαθητές ανά τμήμα στη δευτεροβάθμια και τους 15 στην πρωτοβάθμια. Τη μονιμοποίηση όλων ων συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αργοστόλι 06/03/2011
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης            Βασιλάτος Παύλος
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  infokefalonia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου