Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ-ΚΙ

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ‏ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ  

7 μ.μ., στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την καθιέρωση της Διεθνούς ημέρας της γυναίκας το 1910, τιμάμε τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς – που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου και όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης: (εργαζόμενες – άνεργες- συνταξιούχους).
Για το ιστορικό της επετείου: Οκτώ (8) Μάρτη του 1857 οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το 1909 το Σοσιαλιστικό Κόμμα των ΗΠΑ ανέλαβε πρωτοβουλία και γιόρτασε την επέτειο αυτή, ως Ημέρα της Γυναίκας. Η δεύτερη Διεθνής Συνδιάσκεψη Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη το 1910 υιοθέτησε την 8η Μάρτη, ως Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας. Η Σοβιετική Ένωση και οι σοσιαλιστικές χώρες καθιέρωσαν τη μέρα αυτή ως επίσημη αργία.
Όλοι και όλες – όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες - έχουμε να διδαχθούμε από πρωτοπόρες γυναικείες προσωπικότητες, όπως ήταν και οι εκπαιδευτικοί Ρόζα Ιμβριώτη και Έλλη Αλεξίου. Δεν μπορεί να υπάρξει απελευθέρωση του ανθρώπου και μια ριζικά διαφορετική κοινωνία αν δεν ξεφύγει η γυναίκα από τα διπλά δεσμά της καταπίεσης – στην κοινωνία και στο σπίτι. Δεν μπορεί να διαμορφωθεί ένας νέος κόσμος – χωρίς εκμετάλλευση - αν..................
 δεν συμμετάσχουν ισότιμα στην οικοδόμησή του οι γυναίκες. Η υποτονική αντιπροσώπευση των γυναικών στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι μία μόνο ένδειξη της ανισότιμης αντιμετώπισής τους.
Οι γυναίκες, οι νέες, οι μητέρες είναι τα πιο μεγάλα θύματα της άγριας επίθεσης που εξαπολύουν η πλουτοκρατία, η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις. Η καπιταλιστική κρίση οξύνει και βαθαίνει την ανισοτιμία. Τιμάμε τη γυναίκα σημαίνει ότι κάνουμε υπόθεση όλων την επίθεση που δέχεται, με πολύ περισσότερη ένταση σε σχέση με τους άνδρες, στη δουλειά, στη ζωή, στη σύνταξη – ασφάλιση – περίθαλψη, στα κοινωνικά της δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

 Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλες, Ελληνίδες και μετανάστριες, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Σύνταξη στα 55 και στα 50 για τα ανθυγιεινά.

 Άδεια κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας, ίδιες και ίσες για όλες τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Ανάλογα δικαιώματα για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες με κοινωνικά επιδόματα κατά την περίοδο κύησης, τοκετού και γαλουχίας.

 Έναν επιπλέον χρόνο γονική άδεια.

 Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Παιδείας, Υγείας - Πρόνοιας και Ασφάλισης για όλες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας και της Ασφάλισης.

 Προληπτική Ιατρική και μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσα από το Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας.

 Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με βασική μονάδα το Κέντρο Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, μέσα στο οποίο να υπάγονται τα Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού και τα Κέντρα Προστασίας Μάνας και Παιδιού.

 Όλα τα κέντρα για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (εξωσωματική) να είναι Δημόσια και Δωρεάν.

 Δημόσιες και Δωρεάν Κοινωνικές Υπηρεσίες, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της Μητρότητας, από τη σύλληψη έως την ενηλικίωση του παιδιού.

 Μέτρα προστασίας, ειδικά για τη γυναίκα, στους χώρους δουλειάς, ειδικότερα κατά την περίοδο κύησης και γαλουχίας.

 Μέτρα στήριξης του νέου ζευγαριού.

 Δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Κατάργηση των τροφείων.

 Κρατικό δίκτυο κοινωνικών εγκαταστάσεων με δωρεάν υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα τρίτης ηλικίας.

 Δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών για την πρόληψη από τις κοινωνικές παθογένειες του καπιταλισμού, όπως τα ναρκωτικά, η βία και η πορνεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες:

Α) να εξηγήσουν στις μαθήτριες και στους μαθητές τη σημασία της ημέρας και το ιστορικό της καθιέρωσής της.

Β) να αφιερώσουν χρόνο και να αναφερθούν στον αγώνα για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών αλλά και στο έργο πρωτοπόρων γυναικών (όπως της Ρόζας Ιμβριώτη και της Έλλης Αλεξίου).

Γ) να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, σήμερα Τρίτη 8 Μάρτη και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Δ) ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ και ώρα 7 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Αργοστόλι 08/03/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος      Ο Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης     Βασιλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου