Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εφεύρεση του ομογενή επιστήμονα Παύλου Κουρή

Ενέργεια από τη δίνη του νερού


Αν θέλουμε  μπορόυμε να βρούμε ήπιες μορφές ενέργιας

«Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη δίνη του νερού είναι δυνατή, και μια μέρα θα σώσει την ανθρωπότητα» υποστηρίζει ο ομογενής Παύλος Κουρής από την Αυστραλία, την ώρα που η ανθρωπότητα με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις στην Ιαπωνία με τη διαρροή ραδιενέργειας.


Το σύστημα που εφηύρε και φέρει την ονομασία K.C.T. (The Kouris Centri - Turbine Generator) έχει ήδη κατοχυρωθεί ως πατέντα σε Αμερική, Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Αυστραλία, Nέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Νορβηγία και σύντομα σειρά θα πάρουν άλλες δέκα χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα η δίνη δημιουργείται από την περιστροφή της γης και η ιδέα του πιστεύει ότι θα βοηθήσει τα φτωχά κράτη που έχουν πολλά ποτάμια.

Ο κ. Κουρής βρήκε πολλά εμπόδια στο δρόμο του, αφού έπρεπε να αντιμετωπίσει οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και τις αντιδράσεις όσων δεν συμφωνούσαν με τον καινούργιο τρόπο εκμετάλλευσης του υδροηλεκτρισμού.

«Όλοι βλέπουν την εφεύρεσή μου με επιφύλαξη, γιατί είναι κάτι καινούργιο, ριζοσπαστικό και κυριεύονται από το ερώτημα "γιατί να το κάνω";» λέει ο ομογενής.
εξάλου πολύ ενδιαφέρον και το παρακάτω  βίντεο!!

ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

3 σχόλια:

  1. Λοιπόν ευτόνε ευτού με τα ζαλισμένα νερά δεν τονε πιάνω. Αλλά εκειούς με τσι μποτίλιες τσου κατάλαβα. Από αύριο πιάνω δουλειά.
    Θα φτιάσω έναν εκατονεικοσάρη θερμοσύφωνα αλλά τσι μισές μπουκάλες κρασί θα τσι πιείς εσύ Pronos γιατί εγώ δεν αντέχω. Έχεις καμιά προτίμηση μήπως; Κοκκινέλι, ή άσπρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μερικες φορές μου τα γράφεις λίγο περίεργα, και θα έπαιρνα όρκο ότι όλο κασι κάτι πίνεις την ώρα που σχολιάζεις!!!χαχα!!τσι μπουκάλες το κρασί τώρα τις πουλάνε σε πλαστικά, οπότε αν την κάνεις προτίμησε τσι μπύρες καλύτερα!!!
    εξάλου λόγο του παρατσουκλιού σου χωριανοι είμαστε,, δεν μπορει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με έπιακες ορέ POROS αλλά σε έπιακα και εγώ. Θέλεις ορέ τσι μπύρες για να πηαίνεις όλο για μπούρι σου και να χτιώ μονάχος μου. Για δεούτελο με περνάς ορέ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή