Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ,ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ blog ΚΕΦΑΛΟΣ

Κτίριο Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου σύσκεψη στο Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σηφουνάκη, παρουσία της Διευθύντριας του Γραφείου του, κυρίας Κατσάνου και του αρμόδιου υπαλλήλου κ. Παπαδημητρίου .
Στη συνάντηση ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα αφορά το τοπικό ρυμοτομικό στο οικόπεδο που θα ανεγερθεί το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Στη συνάντηση αυτή δόθηκε η διαβεβαίωση στο Βουλευτή ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση εισαγωγή του θέματος στο Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) και την λήψη της σχετικής απόφασης.
Πράγματι την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 συζητήθηκε το εν λόγω θέμα και λήφθηκε ομόφωνα η σχετική απόφαση. Συντάσσεται τώρα το σχέδιο του Προεδρικού διατάγματος από τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου, που θα σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε να ακολουθήσει η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και η δημοσίευση του στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Βουλευτής ζήτησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 στο Γραφείο του στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη, που είναι το επισπεύδων Υπουργείο του συγκεκριμένου έργου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, που ανέλαβαν την παρακολούθηση και επίσπευση της όλης διαδικασίας μέχρι την έκδοση σε ΦΕΚ του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, αλλά και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος μέχρι και την υλοποίηση του έργου.
Λίγα λόγια για την ιστορία του έργου:
Το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας περιλαμβανόταν στο έργο των 12 Αστυνομικών Διευθύνσεων και τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ που εντάχθηκε στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ) με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα της 01/03/2007!!!
Έκτοτε και για 3 περίπου έτη, το έργο «μπήκε στις καλένδες», αφού κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτό.
Τον Μάρτιο του 2010, ο Βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος, ο τέως Νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος και ο τέως Δήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ξεκίνησαν μια προσπάθεια επανεργοποίησης και επιτάχυνσης της διαδικασίας. Με την αρωγή της τότε Υπουργού Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, κυρίας Λούκα Κατσέλη και του Ειδικού Γραμματέα Έργων Συμπράξεων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, κ. Νίκου Μαντζούφα και σε συνεννόηση με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που χειρίζεται τα έργα ΣΔΙΤ, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έγκριση ανέγερσης του κτηρίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο.
Έτσι, μετά από τις απαιτούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου που λήφθηκαν άμεσα, τις διαδικασίες σε Πολεοδομία και Περιφέρεια, το θέμα παρεπέμφθη για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μετά την απόφαση του κεντρικού συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ , που ήδη πάρθηκε.
Ταυτόχρονα, προχώρησε και σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί το Στάδιο Προεπιλογής των 5 Επιχειρηματικών Σχημάτων που θα κληθούν να υποβάλλουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές.
Τα στάδια του διαγωνισμού μέχρι την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης που απομένουν είναι:
·      Η ολοκλήρωση Τευχών της Β’ Φάσης του Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30/03/2011 και η παραλαβή τους από τους προεπιλεγέντες.
·      Η Υποβολή Τευχών και Οικονομικών Προσφορών
·      Η αξιολόγηση των Προσφορών και η ανάδειξη του Αναδόχου
·      Η οριστικοποίηση από τον Ανάδοχο των Συμβατικών εγγράφων (χρηματοδοτικές συμβάσεις κλπ).
Οι προαναφερθέντες διαδικασίες εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν έως το Δεκέμβριο του 2011, ενώ η προθεσμία υλοποίησης του έργου (συμπεριλαμβανομένου του γκρεμίσματος του υπάρχοντος κτηρίου, το κόστος του οποίου εντάσσεται στην εργολαβία) θα έχει μέγιστο χρονοδιάγραμμα τα 2 έτη από την υπογραφή της Σύμβασης.
Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα, το νέο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας θα στεγάζει:
·      Την Αστυνομική Διεύθυνση Αργοστολίου σε επιφάνεια 453 τ.μ.
·      Το Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου σε επιφάνεια 264 τ.μ.
·      Το Τμήμα Ασφάλειας σε επιφάνεια 190 τ.μ.
·      Το Τμήμα Τροχαίας σε επιφάνεια 187 τ.μ.
·      Λοιπούς κοινόχρηστους χώρους συνολικής επιφάνειας 367 τ.μ.
Εκτός από τα 1461 τ.μ. των υπέργειων χώρων, το κτήριο θα περιλαμβάνει:
·      130 τ.μ. υπόγειων χώρων
·      50 υπόγειες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων
·      Κτίσματα 17 τ.μ. που θα στεγάζονται στον περιβάλλοντα του κτηρίου χώρο
Με βάση τα προαναφερθέντα, γίνεται σαφές πως η ανέγερση του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει πλέον εξασφαλιστεί και στο τέλος του 2013 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην κοινή προσπάθεια αρκετών ατόμων και θεσμών που ασχολήθηκαν με το θέμα «σοβαρά», χωρίς «φανφάρες και τυμπανοκρουσίες».
Οφείλεται στην κοινή προσπάθεια ατόμων και θεσμών που ασχολήθηκαν και ασχολούνται «σοβαρά» για την υλοποίηση, ΟΧΙ την οικειοποίηση, του έργου. 

Νέο γηροκομείο Αργοστολίου

 Τον χώρο ανέγερσης του νέου κτιρίου του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εργασίες σε αυτό την Παρασκευή το πρωί, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.
Ο κ. Παρίσης συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δ/Σ του Δημοτικού Γηροκομείου κ.Γεράσιμο Αποστολάτο και τον πολιτικό μηχανικό του Δήμου κ. Παναγή Δελακά. Συναντήθηκε με εκπροσώπους της εργοληπτικής εταιρείας και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων.
   Η διαπίστωση είναι ότι η πορεία της Α΄ φάσης του έργου εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μέσα στα χρονικά πλαίσια, ενώ ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση επικαιροποίηση για την μελέτη της Β΄ φάσης του έργου, προκειμένου  να διερευνήσει τις δυνατότητες για εξεύρεση κονδυλίων για να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή της Β΄ φάσης του έργου με δεδομένο ότι η ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης δεν λύνει το πρόβλημα της στέγασης των τροφίμων, αφού αυτή προβλέπει 52 κλίνες και οι απαιτήσεις ήδη ξεπερνούν τις 100.
    Κατά συνέπεια κυρίαρχος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αλλαγή πορείας στο έργο και η δυνατότητα παράλληλης κατασκευής της Α΄ και Β΄ φάσης.

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου