Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

O Δήμος ζητά χρηματοδότηση για τρία info kiosks



info_kiosks.jpg O Δήμος Κεφαλονιάς κατέθεσε αίτηση για την χρηματοδότηση λειτουργίας τριών info kiosks σε βασικά τουριστικά σημεία στην Κεφαλονιά και λίγα είναι.
Info kiosks είναι απαραίτητα και στο αεροδρόμιο και στο "μπαστούνι", αλλά και σε κεντρικά σημεία των τουριστικών χωριών μας : πχ Σκάλα , Φισκάρδο.

 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ    ΑΠΟ  ΤΗΝ    kefaloniapress.gr
ΘΕΜΑ: Υποβολή πρότασης στο τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης Leader των Ν. Ζακύνθου & Κεφαλονιάς στο πλαίσιο της δράσης L313-1.
ΕΙΣ. Α/Δημαρχος Αργοστολίου κ. Σ. Σαββαόγλου
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την υποβολή πρότασης στο τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης Leader των Ν. Ζακύνθου & Κεφαλονιάς για την χρηματοδότηση του έργου «Υπαίθριοι διαδραστικοί σταθμοί ενημέρωσης (infokiosks) στην Κεφαλονιά με κεντρική σύνδεση και Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου» στο πλαίσιο του μέτρου 413, του υπομέτρου L313 ‘Ενθάρρυνση Τουριστικών Δραστηριοτήτων’ και της δράσης L313-1 ‘Ίδρυση και εκσυγχρονισμός τοπικών κέντρων τουριστικής πληροφόρησης (γραφεία – περίπτερα ενημέρωσης και πληροφόρησης)’.
O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 124.788€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ο οποίος αντιστοιχεί σε συνολική Δημόσια δαπάνη 124.788€, ήτοι το 100% του συνολικού προϋπολογισμό του έργου.
Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:
1. Εγκατάσταση τριών υπαίθριων (διαδραστικών) σταθμών ενημέρωσης (ΥΣΕ) (infokiosks):
–      Σάμη: στην κεντρική πλατεία , με σύνδεση  ασύρματη ευρυζωνική
–      Αργοστόλι: στην πλατεία Βαλλιάνου, με σύνδεση ασύρματη ευρυζωνική
–      Ληξούρι:  στην κεντρική πλατεία , με σύνδεση ασύρματη ευρυζωνική
Οι ΥΣΕ θα είναι απολύτως εγγυημένοι για λειτουργία σε υπαίθριους χώρους , με αντοχή σε βανδαλισμούς, και θα έχουν την δυνατότητα να ανανεώνεται το υπολογιστικό τμήμα τους. Θα συνδέονται με κεντρικό εξυπηρετητή (server) ο οποίος θα φιλοξενεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα.
2. Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης και προβολής περιεχομένου με τα εξής μέρη:
2.1 Σύστημα διαχείρισης πολυμεσικού (κείμενο, εικόνα) και πολυγλωσσικού (Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά) περιεχομένου καθώς και χαρτών (GOOGLE maps)
(Δικτυακή δυνατότητα εισαγωγής του περιεχομένου με τυποποιημένες φόρμες και δυνατότητα χρήσης των χαρτών )
2.2 Προβολή περιεχομένου κατάλληλα διαμορφωμένου  για τους ΥΣΕ.
 Λειτουργική και καλαίσθητη  διεπαφή  για τους χρήστες. Το σύστημα προβολής της πλατφόρμας  θα πρέπει να  είναι επεκτάσιμο ώστε να μπορεί στο μέλλον να  αξιοποιηθεί και σε άλλους δέκτες πλην των ΥΣΕ, πχ. κινητά τηλέφωνα.
 2.3  Σύστημα υποστήριξης της πολυγλωσσικότητας.  
 Περιλαμβάνει εύχρηστες, τυποποιημένες φόρμες εισαγωγής περιεχομένου δικτυακά διαθέσιμες, σε συνδυασμό με προτυποποιημένη γλωσσική και τεχνολογική υποδομή, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αυτόματη μετάφραση των βασικών πληροφοριών (χρόνος, τόπος, ονόματα προσώπων κλπ) στις τρεις γλώσσες της εφαρμογής.
Πιο σύνθετα κείμενα δεν θα μεταφράζονται από το παρόν σύστημα αλλά θα είναι δυνατή η μετάφρασή τους μέσω GOOGLE.
3. Συλλογή και συμπλήρωση περιεχομένου.
4. Δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου σε επίπεδο Δήμου.

3 σχόλια:

  1. Φυσικά και είναι απαραίτητα, απλά στη τρέχουσα δράση Leader δεν περιλαμβάνονται οι υπόλοιπες περιοχές. ο σχεδιασμός μελλοντικά προβλέπει και σε άλλα σημεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai ama ta deite eseis steilte mou e-mail...
    mas_ehoun_hesmenous@malakes.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ, ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ,, ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ!! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή