Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ένα άκρως πετυχημένο κοινωνικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση. Αν και είναι κοινά αποδεκτή η αποτελεσματικότητα και η αναγκαιότητα του, εντούτοις η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να διασφαλίσει διαρκή και σταθερή χρηματοδότηση. Δεν κατάφερε να διασφαλίσει τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Μοναχικοί, άποροι ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, ωφελούμενοι του προγράμματος, αγωνιούν σε καθημερινή βάση. Οι παρεχόμενες ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες μειώνονται, οι επισκέψεις του προσωπικού ελαττώνονται ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να μην πληρούν πια τα κριτήρια της ένταξης τους στο πρόγραμμα.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ απαιτεί από την πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα όχι μόνο για τη συνέχιση του Προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι» και την μη μείωση του αριθμού των ωφελουμένων αλλά και για την εξασφάλιση της εργασιακής σχέσης του προσωπικού.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι αδιανόητο οι κοινωνικές δράσεις να περικόβονται αντί να ενισχύονται. Είναι αδιανόητο να στερούμε την ελπίδα από χιλιάδες ηλικιωμένους και ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου