Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικού συμβούλιου Δήμου Κεφαλλονιάς!


«Έγκριση στοιχείων απογραφής έναρξης 31/12/2010 του Δήμου Κεφαλονιάς» , το θέμα της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλλονιάς.
Η αντιπολίτευση καταψήφισε την απογραφή. Ο συνδυασμός του Θ. Μιχαλάτου την υπερψήφισε. 
Εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα του αποχετευτικού της Σκάλας. Ο Κώστας Ζαπάντης ήταν παρών .   
Κόντρα ανάμεσα στον Ζαπάντη και στον Παρίση. Όλοι έδειξαν την επιθυμία τους να συνεχιστεί το έργο. Καμία απόφαση δεν πάρθηκε.
Η συνέχιση της συνεδρίαση σήμερα στις 5.00 το απόγευμα.



Στην συνεδρίαση αναδείχθηκε το κυρίαρχο θέμα των χρεών του Δήμου Κεφαλλονιάς τα οποία κατανέμονται ως εξής:
 pinakas_xreon.jpg
 
Εξάλλου σύμφωνα με Πίνακα Υποχρεώσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και των επιχειρήσεων του Δήμου οι μέχρι σήμερα καταγεγραμμένες υποχρεώσεις των ανωτέρω ανέρχονται στο ποσό των 6.132.182,05 ευρώ, γεγονός που ανεβάζει τα ήδη καταγεγραμμένα χρέη στο αστρονομικό για τον Δήμο μας ποσό των 36.701.894 ευρώ.
 
zapantis_k24.jpg
Παράλληλα εκτός των ανωτέρω συζητήθηκε λεπτομερώς το μεγάλο ζήτημα που αφορά στο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Σκάλας, το οποίο είναι ήδη «μη χρηματοδοτούμενο έργο» μετά από την οριστική απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) για την απένταξη του έργου από τα προγράμματα χρηματοδότησής του.
 
       Ο Δήμος μας βρίσκεται ήδη μπροστά στο ενδεχόμενο, πρώτον της καταβολής του ποσού του 1.400.000 ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του, καθώς και μπροστά στον πιθανό καταλογισμό των 4.400.000 ευρώ που έχουν ήδη δαπανηθεί.
 
       Τα παραπάνω ποσά που αφορούν στο έργο και ο καταλογισμός τους στον Δήμο θα ανεβάσουν τις συνολικές υποχρεώσεις του Δήμου μας στα 42.000.000 ευρώ περίπου.
 
         Για την αποφυγή της προαναφερόμενης εξέλιξης του καταλογισμού εναντίον του Δήμου μας του ποσού των 5.800.000 ευρώ υπάρχει μόνον πολιτική λύση που σε αυτήν μπορεί να συμβάλλει μόνον ο βουλευτής του Νομού και η κυβέρνηση, με δεδομένο ότι τόσο ο Δήμαρχος προσωπικά όσο και ο Δήμος Κεφαλλονιάς συνολικά, έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες πολιτικές και νομικές κινήσεις που αφορούν στο όλο θέμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου