Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΝΕΤ, ΠΟΥ ΕΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΒΑΛΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

Ρεκόρ τηλεθέασης για το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα


Ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε το νέο ντοκιμαντέρ του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», «Γράμμα στην καγκελάριο Μέρκελ από ένα γουρουνάκι» που προβλήθηκε προχθές Τετάρτη. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της AGB, η εκπομπή έφτασε σε θεαματικότητα το 16, 2%, ενώ ο μέσος όρος τηλεθέασης διαμορφώθηκε στο 10,6%. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ online στη web-tv του tvxs καθώς και στο www.rwf.gr.

Στο νέο του ντοκιμανέρ, ο Στέλιος Κούλογλου βάζει στο μικροσκόπιο την οικονομική κρίση, επιχειρώντας να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που πλανώνται αναπάντητα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο…  Στις 23 Απριλίου του 2010, ο πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνει από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, όλοι παραδέχονται ότι  το μνημόνιο που επιβλήθηκε με πρωτοβουλία του Βερολίνου, ήταν από την αρχή εξωπραγματικό. Επρόκειτο για λάθος εκτίμηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Μέρκελ; H μήπως το μνημόνιο ήταν μια τακτική «οικονομικών δολοφόνων», σχεδιάστηκε δηλαδή για να γονατίσει την Ελλάδα και να την αναγκάσει να πουλήσει τα νησιά της, όπως πρότειναν πρόσφατα οι εκπρόσωποι της τρόικας;
Το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» ρίχνει φως στο παρασκήνιο της κρίσης. Από το μικροσκόπιο του περνά η Goldman Sachs, η φίρμα που στην Αμερική φοβούνται να πουνε ακόμη και το όνομα της. Αναζητούνται οι αιτίες για τη σκληρή σταση της κας Μερκελ. Εξετάζονται οι διαπραγματευσεις που οδήγησαν στο μνημόνιο και τίθεται επί τάπητος το θέμα των πιέσεων του «γερμανο-γαλλικού άξονα» για την αγορά νέων εξοπλισμών παρά την ελληνική λιτότητα. Μια επίσκεψη στο ινστιτουτο συμβουλο της γερμανικης κυβερνησης που προτείνει να υποθηκευσουμε νησια και η εισβολή του Στέλιου Κούλογλου στα γραφεία της Bild για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Αναζητώντας τις απαντήσεις, το «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» πραγματοποίησε μια μεγάλη, πολύμηνη διεθνή έρευνα συζητώντας με δεκάδες αξιωματούχους και ειδικούς που γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη. Στο φακό του μίλησαν ο τέως πρωθυπουργός του Βελγίου Guy Verhofstadt, ο ευρωβουλευτής Daniel Cohn-Bendit αλλά και ο εκπρόσωπος του γερμανικού Ινστιτούτου που προτείνει την πώληση ελληνικών νησιών, Ulrich Blum. Μίλησαν ακόμη ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, o επικεφαλής της τρόικας Poul Thomsen, ο τέως υπάλληλος της Goldman Sachs Sylvain R. Raynes, οι Ευρωβουλευτές Pervenche Beres, Joe Higgins, Sven Giegold, Robert Goebbels, o τέως Συμπρόεδρος της Γερμανικής Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν, οι δημοσιογράφοι Matt Taibi, Jean Quatremer, Rolf-Dieter Krause και Frederick Kauffman, ο Πάνος Παναγιώτου, οικονομικός αναλυτής στο Λονδίνο και πολλοί άλλοι.
Αυτή την Τετάρτη, το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» παρουσιάζει ένα νέο επίκαιρο ντοκιμαντέρ.
«Οι αντάρτες του διαδικτύου»: Μπορεί μια επανάσταση να ξεκινήσει από το διαδίκτυο; Μπορεί μια ιστοσελίδα να προκαλέσει το φόβο στις  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής; Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα εξετάζει τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Wikileaks και διερευνά το ρόλο που έπαιξε το  διαδίκτυο στην εξάπλωση της επανάστασης  στα Αραβικά κράτη.
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 23:00 στη ΝΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου