Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Παγκόσμιο ρεκόρ ανευθυνότητας



(Τελευταία ενημέρωση 11:30)
"Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ", είπε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της TEPCO.

Την ίδια ώρα η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, TEPCO, ανακοίνωσε ότι η φωτιά στον αντιδραστήρα 4 που είχε ξεσπάσει νωρίτερα τα χαράματα της Τρίτης, έχει πλέον κατασβεστεί.


Ένας εργάτης είχε δει στις 6.38' τοπική ώρα, το πρωί της Τρίτης φλόγες σε κτήριο κοντά στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα 4, καθώς και λευκό καπνό να σηκώνεται στον ουρανό. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό, αμέσως έσπευσε μονάδα της Υπηρεσίας Αυτοπροστασίας των συνεργείων που εργάζονται στο μισοκατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο, για να κατασβήσει την πυρκαγιά.
Η φωτιά διακρίνεται στον αντιδραστήρα 4 του εργοστασίου της Φουκουσίμα.




- Ενα μήνα μετά ανέβασαν το δυστύχημα από το 5 στο 7 όπως του Τσερνομπίλ!
- Δύο νέοι ισχυροί σεισμοί 6,3 και 6,4 Ρίχτερ
- Φωτιά τη νύχτα στον αντιδραστήρα 4! - Εκκενώθηκε πάλι το πυρηνικό εργοστάσι

Παγκόσμιο ρεκόρ ανευθυνότητας και εγκληματικής αμέλειας πρέπει πλεον να καταλογισθεί στους Ιάπωνες οι οποίοι διαχειρίστηκαν με τον πιο ανεύθυνο τρόπο το δεύτερο πιο σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Μόλις σήμερα, η Επιτροπή Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, αναβάθμισε τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στο επίπεδο 7, του Τσερνομπίλ. Μέχρι τώρα καθυσήχαζαν τους πάντες και υποστήριζαν οτι ο κίνδυνος έχει περάσει.
Εντω μεταξύ, δυο ισχυροί μετασεισμοί 6,4 και 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ συγκλόνισαν την περιφέρεια της Φουκουσίμα.
Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εκκένωσε τα κτίρια. Εκατοντάδες εργάτες και μηχανικοί βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του εργοστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου