Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ



Εργατική Πρωτομαγιά στον καιρό του Μνημονίου
Δεν είναι ούτε αργία, ούτε απεργία. Όχι μόνο επειδή φέτος η πρωτομαγιά «πέφτει» Κυριακή – λες και συνωμότησαν και επ’ αυτού όλες οι δυνάμεις της… τρόικας – αλλά και επειδή ουδείς δείχνει να έχει διάθεση να γιορτάσει και να διεκδικήσει οτιδήποτε.

Αβεβαιότητα και ανησυχία για το μέλλον, απογοήτευση για το παρόν, βαθιά ύφεση και υψηλή ανεργία, συνθέτουν το φετινό πρωτομαγιάτικο μνημονιακό σκηνικό.

Γράμμα κενό οι εργατικές διεκδικήσεις, καθώς οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη και το επίπεδο ζωής υποβαθμίζεται συνεχώς.

Εργατική Πρωτομαγιά υπό τις διαρκείς απειλές για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και με τον γερμανικό Τύπο να υπογραμμίζει και χθες ότι τα επίπεδα ρεκόρ των spread καθιστούν επικίνδυνη την καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης, καθώς «μια καθυστερημένη μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας θα κοστίσει ακόμη πιο ακριβά».

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό οικονομικό κλίμα επωάζεται και μια δυσώδης ατμόσφαιρα σχετικά με παλαιά σκάνδαλα με το κλίμα να φορτίζεται επικίνδυνα λόγω της ξαφνικής σύγκρουσης μεταξύ του Γ. Καρατζαφέρη και του Β. Μεϊμαράκη.

Δημιουργήθηκε έτσι ένα θέμα εκ του μηδενός, ενώ ήταν γνωστό και δημοσιευμένο ξανά και ξανά πως επί Ν.Δ. τα υποβρύχια που έγερναν  δεν παραλαμβάνονταν πεισματικά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λύσει το δύσκολο σταυρόλεξο της ΔΕΗ, έχοντας ήδη κάνει άλλη μια κολοτούμπα, αυτή τη φορά στην υπόθεση της Κερατέας.

Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε χθες και μια τροπολογία του υπουργείου των Οικονομικών, με την οποία προβλέπεται τα έσοδα τα αποκρατικοποιήσεων να διατεθούν αποκλειστικά για τη μείωση του δημοσίου χρέους, ενώ στην Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα μετέχουν και οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Μεταφορών.

Παράλληλα, με την τροπολογία ορίζεται και ειδική διαδικασία για την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων. Ο λόγος, για μια τριμελή επιτροπή που θα παρακολουθεί την εκτέλεση της σύμβασης και για μια πενταμελή επιτροπή που θα αναλάβει τον έλεγχο της νομιμότητας των διαδικασιών.

Και μέσα στη σύγχυση κατατέθηκε και τροπολογία για την παράταση της κάλυψης των δαπανών λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ από τον τακτικό προϋπολογισμό. Μιλούμε για την ΕΛΣΤΑΤ που πλέον λειτουργεί ως εξουσία που επικοινωνεί μόνο με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, χωρίς καν να ενημερώνει τον αρμόδιο υπουργό ή τη Βουλή.

Καλή Πρωτομαγιά και ας μην ξεχνάμε τους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αλλά και εκείνο το παλικάρι, τον Αλέκο τον Παναγούλη, που «μέρα Μαγιού μας μίσεψε…». Εκείνος έφυγε νωρίς. Πριν δει την κατάντια της πατρίδας για την οποία πάλεψε με νύχια και με δόντια και γράφοντας συνθήματα με το αίμα του στους τοίχους της φυλακής.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ   ΑΠΟ ΤΗΝ   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου