MONIMOI 42 AΠ' TOYΣ 59Νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση όσων εργαζόμενων δουλεύουν στη Διαδημοτική πάνω από 5 χρόνια και οι οποίοι, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες είναι 42 από τους 59, προωθεί η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη σε συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, ύστερα από προσωπικές παρεμβάσεις του δήμαρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση.
Ωστόσο ο κ. Παρίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες βράδι, αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί μεν τη Δημοτική Αρχή, πλήν όμως θα συνεχίσει τη μάχη για παραμονή όλων των εργαζομένων.
Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, έχει ως εξής:

Το τεράστιο πρόβλημα της Διαδημοτικής Επιχείρησης και των εργαζομένων σε αυτήν συνεχίζει να απασχολεί την ατζέντα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση προκειμένου να εξευρεθεί βιώσιμη και νόμιμη λύση έτσι ώστε το νησί της Κεφαλλονιάς να συνεχίσει να είναι το “καθαρότερο νησί” και παράλληλα να διασφαλιστεί η εργασιακή σχέση των εργαζομένων σε αυτήν.
Στα πλαίσια των ανωτέρω προσπαθειών ο Δήμαρχος προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:
1. Συγκάλεσε πρόσφατα σύσκεψη στο Δημαρχείο Κεφαλλονιάς με το συμπατριώτη μας Υπουργό Παύλο Γερουλάνο από τον οποίο ζήτησε να πρωτοστατήσει προκειμένου μέσω νομοθετικής ρύθμισης να επιλύσει η κυβέρνηση το θέμα, ενώ η σύσκεψη έγινε παρουσία και του Βουλευτή Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα Μοσχόπουλου.
O Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό για τον συντονισμό των ενεργειών.
2. O Δήμαρχος Κεφαλονιάς είναι σε επαφή και με τη συμπατριώτισσα μας Υπουργό Λούκα Κατσέλη η οποία έχει επιδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της για τη διευθέτηση του προβλήματος.
Σε πρόσφατη επικοινωνία του Δημάρχου με την Υπουργό Λούκα Κατσέλη, του ανακοίνωσε ότι η ίδια συντονίζει τις ενέργειες από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει σύντομα νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει την νομιμοποίηση των εργαζομένων στην Διαδημοτική οι οποίοι βρίσκονται στην εργασία τους πάνω από πέντε χρόνια.
Η ανωτέρω εξέλιξη ικανοποίει εν μέρη την Δημοτική αρχή χωρίς βέβαια να σταματάει η προσπάθεια του Δημάρχου για την παραμονή όλων των εργαζομένων στο τομέα της καθαριότητας.