Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Άμεσα αυξήσεις σε τσιγάρα - Ιούλιο μειώσεις μισθών




PDF Εκτύπωση E-mail

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ ΤΟ  http://www.kefaloniagate.gr
Σεπτέμβριο ο ΦΠΑ... και έρχονται κι άλλα
Λιγότερα λεφτά θα βάζουν στην τσέπη από το καλοκαίρι κιόλας μισθωτοί και συνταξιούχοι εάν υλοποιηθεί το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να περιοριστεί στο μισό το αφορολόγητο όριο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν άμεσα – πιθανότατα τον Ιούλιο- στη μείωση του αφορολογήτου και μάλιστα αναδρομικά από 1-1 -2011.

Υπολογίζεται ότι το αφορολόγητο θα πέσει στο ποσό των 6.000 ευρώ αντί 12.000 που ισχύει σήμερα για τον άγαμο.

Η μείωση του αφορολόγητου ποσού θα οδηγήσει σε νέα συρρίκνωση του εισοδήματος, καθώς θα αυξηθεί η παρακράτηση του φόρου.

Το σχέδιο κάνει λόγο για δημοσιονομικό όφελος 200 ευρώ – 300 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει πως θα μπορέσει το δημόσιο να εισπράξει έως 500 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011, από την αύξηση της παρακράτησης φόρου σε όλους τους μισθούς κατά το β΄εξάμηνο του έτους.

Άλλα τόσα θα εισπράξει και το 2012, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα αποδοθεί και συμπληρωματικός φόρος για τους πρώτους μήνες του έτους που δεν διενεργήθηκε η παρακράτηση στους μισθούς των εργαζομένων, από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

Υπάρχουν πάντως σκέψεις του μέτρου να εξαιρεθούν σχεδόν 1,5 εκατ. συνταξιούχοι.

Πέρυσι το αφορολόγητο όριο ναι μεν μειώθηκε στα 6.000 ευρώ, αλλά οι φορολογούμενοι είχαν το δικαίωμα να «χτίσουν» αφορολόγητο μέχρι τα 12.000 ευρώ συγκεντρώνοντας ένα συγκεκριμένο ποσό αποδείξεων.
Πλέον τα 6.000 ευρώ θα είναι το γενικό αφορολόγητο, ενώ για τα επόμενα 6.000 ευρώ θα εφαρμόζεται συντελεστής 10%.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, άμεση θα είναι η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά και στο φυσικό αέριο, πιθανόν και από τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών δουλεύουν πυρετωδώς τη λίστα με τα προϊόντα που θα μετακομίσουν από τον χαμηλό 13% στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι η μετάταξη που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός, θα αφορά μόνο σε εστιατόρια, καφετέριες.

Νέες αυξήσεις έρχονται και στα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στην φορολογία των  φθηνών  τσιγάρων.

Στο υπουργείο Οικονομικών φέρνουν στο προσκήνιο την εξίσωση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης . 

Στην κυβέρνηση μελετούσαν ακόμη και το ενδεχόμενο της  αναβολής του μέτρου της ενοποίησης των φόρων στα καύσιμα πλην όμως οι αστοχίες που υπάρχουν στα κρατικά έσοδα (στα 3,3 δις. ευρώ η "μαύρη τρύπα" του προϋπολογισμού στο πρώτο τετράμηνο του έτους) καθιστούν επιτακτική την εφαρμογή του.

Δεν αποκλείεται πάντως η κυβέρνηση να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης έτσι ώστε η εξομοίωση να μην τόσο επιβαρυντική για τους καταναλωτές.

Όσον αφορά στους  έχοντες, υπό εξέταση είναι η επιβολή ειδικού φόρου σε σκάφη, πισίνες, μεγάλα Ι.Χ., όπως και η μείωση του αφορολογήτου στο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Το πακέτο των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου θα έχει ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου