Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά οι «Aγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα

Πρώτη ανάρτηση: 29-5-2011 16:18

Πάνω από 3.000 άτομα είναι μέχρι στιγμής οι «Αγανακτισμένοι» που για πέμπτη συνεχόμενη μέρα συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος,  πιστοί στο ραντεβού τους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που σπεύδουν και εκείνοι να διαμαρτυρηθούν στις κεντρικές πλατείες των πόλεων τους.

Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, τα πανώ πάντα στην θέση τους και τα συνθήματα με κεντρικότερο το "Κλέφτες, κλέφτες" διαδέχονται το ένα το άλλο.

Στην σελίδα «EUROPEAN REVOLUTION-- 29TH MAY--ALL CITIES OF EUROPE»  στο Facebook, μέχρι στιγμής, 82.308 άτομα έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν, 18.733 ίσως δώσουν το παρόν, και 500.091 δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Εντωμεταξύ σαν μανιτάρια «φυτρώνουν» οι σκηνές στην πλατεία Συντάγματος αφού όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να κοιμηθούν στο δεύτερο σπίτι τους… εκεί που καθημερινά φωνάζουν συνθήματα αντιμνημονιακού χαρακτήρα, υπερασπιζόμενοι τη ζωή τους που έχει γίνει δυσκολότερη…

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής όταν παραγωγοί έσπευσαν στο Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση ελληνικών προϊόντων. Τελικά με παρέμβαση του δημάρχου Αθηνών, αυτή έγινε στην πλ. Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα μικροπωλητές έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση και έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Συντάγματος πουλώντας σε τιμές "φωτιά" νερό και σάντουιτς…Οι διαδηλωτές λογομάχησαν με τους μικροπωλητές λέγοντάς τους πως ενώ εκείνοι μάχονται κατά της φτώχειας και της λιτότητας, εκείνοι αισχροκερδούν... Το «δαιμόνιο» του έμπορα όμως δεν έγινε δεκτό προ ημερών στην Θεσσαλονίκη, όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr, όπου οι «Αγανακτισμένοι» τους απομάκρυναν.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόν στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών.» γράφουν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές (που είναι Έλληνες και Ισπανοί)της σελίδας «EUROPEAN REVOLUTION-- 29TH MAY--ALL CITIES OF EUROPE»  προσθέτοντας «Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».

«Εδώ και πολύ καιρό επικοινωνούμε με φίλους μας στο εξωτερικό και βλέπουμε ότι όλοι έχουν προβλήματα, ακόμη και αν είναι διαφορετικά. Κρίναμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», αναφέρει στη Realnews ο Άγγελος Βαλέντζας ένας από τους εμπνευστές του πανευρωπαϊκού καλέσματος, που όπως λέει ξαφνιάστηκε με την έκταση που πήρε το θέμα.


Με σύνθημα «Ας το κάνουμε, παιδιά, να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες (Let’s do it guys), δίνει το δικό του μήνυμα: «Εφόσον θέλουν μια Ευρώπη ενωμένη, ας την ενώσουν οι λαοί και όχι οι πολιτικοί. Ας το κάνουμε ενωμένοι με τον τρόπο μας και όχι με τον δικό τους τρόπο!».

 Kοιτώντας, πάντως κάποιος την εν λόγω σελίδα, βλέπει χιλιάδες μηνύματα των Ευρωπαίων διαδηλωτών που ο καθένας στην δική του γλώσσα καλεί τους συνανθρώπους του να ανταποκριθεί στο σημερινό κάλεσμα. «Going back in the streets! come on brothers and sisters, all together now!» γράφει ένας  «Αγανακτισμένος» που καλεί τους πάντες να αφυπνιστούν ενώ ένας άλλος σημειώνει: «I want my dreams back...» (Θέλω τα όνειρά μου πίσω)…

 Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετέχουν 26 χώρες και 100 πόλεις.
LIVE ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου