Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μετά τα ΤΕΙ έρχεται η σειρά της Ναυτικής Σχολής;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  ΤΗΣ   kefaloniapress.gr
naftiki_sxoli.jpg
 
 
Με αφορμή τα διαδραματισθέντα κατά και μετά την παρέλαση της 21ης Μαΐου στο Αργοστόλι και τις έντονες διαμαρτυρίες για την αναστολή  λειτουργίας του τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που βρίσκεται στο Αργοστόλι, αλλά και εξ’αιτίας της καθυστερημένης αντίδρασης της Κεφαλονιάς σε σύγκριση με την Ζάκυνθο, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

 
Αν τα χρήματα που ξοδεύονται για περιφερειακά ΤΕΙ θεωρούνται πολλά εν σχέση με τον αριθμό των σπουδαστών τους, οι αρμόδιοι οφείλουν να ελέγχουν ουσιαστικά. Κι’ αν απαιτείται , να κλείσουν τμήματα ΤΕΙ στις μεγάλες πόλεις για να ενισχυθούν τα της επαρχίας και όχι το αντίθετο.
 Την αστυφιλία την πληρώνει μόνιμα ο νομός μας που με την ένωση, το 1864, είχε πληθυσμό 82.000, ακόμη και το 1907 είχε 71.235. Πόσο πληθυσμό είχε αντίστοιχα η Κέρκυρα, γιατί όλες οι σχολές του Ιόνιου Πανεπιστήμιου συγκεντρώθηκαν εκεί κι’ αφέθηκαν να ρημάξουν τα άλλα Ιόνια νησιά ;
 
Είναι ντροπή για όλους μας να είμαστε ουραγοί των σπουδαστών για κάτι που κυρίως αφορά εμάς, γιατί τα παιδιά θα βρουν αλλού ιδρύματα να φοιτήσουν. Σ’ αυτήν την απόπειρα   περαιτέρω ερήμωσης του νησιού μας , χρειάζονται ριζικοί τρόποι αντίδρασης, όχι μη άνοδο των τοπικών αρχών στην εξέδρα των επισήμων στις εθνικές γιορτές, αλλά και παντελής απουσία από αυτές, συν την κινητοποίηση των αρκετών Κεφαλλονίτικης καταγωγής Υπουργών, των δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών της Αθήνας- Πειραιά, αλλά και της ομογένειας .
 
Χρειάζεται όμως να αλλάξουμε κι εμείς μυαλά , να κάνουμε την παραμονή εδώ των σπουδαστών πιο προσιτή. Αν οι πιο παλιοί τοπικοί παράγοντες διστάζουν , ας αναλάβουν πρωτοβουλίες οι νεώτεροι.
 
Προχτές στην παρέλαση έγινε μια μικρή, όμως καλή αρχή, που πρέπει να εντείνεται καθημερινά, γιατί μετά τα ΤΕΙ έρχεται η σειρά και της Ναυτικής Ακαδημίας.
 
Αλλιώς θα μας θεωρήσουν «ερημονήσι» και θα μας στείλουν μερικές χιλιάδες λαθρομετανάστες για «ανασάνει» το κέντρο της Αθήνας.
 Παρόμοιες ιδέες , ήδη βγαίνουν στον αέρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου