Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τεράστια αμμοθύελλα ''κατάπιε'' την Αριζόνα


Αμμοθύελλα στο Φοίνιξ (Αριζόνα) by AceVideos

Τεράστια αμμοθύελλα ''κατάπιε'' την Αριζόνα

Ένα πελώριο κύμα σκόνης και άμμου σάρωσε το Φοίνιξ της Αριζόνα. Κάλυψε τον ουρανό, προκαλώντας προβλήματα στους κατοίκους και τις μετακινήσεις τους (Rics+Vids)

Οι φωτογραφίες και τα πλάνα μοιάζουν να είναι παρμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας ή από το τέλος του κόσμου. Τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει, απλά ξεκίνησε δυναμικά η εποχή των μουσώνων στην Αριζόνα.
Μετά τις πλημμύρες, τους ανεμοστρόβιλους, τις πυρκαγιές και τις χιονοθύελλες που έπληξαν τις ΗΠΑ αυτό το έτος, έρχονται οι αμμοθύελλες να συμπληρώσουν το τοπίο. Για τους κατοίκους της περιοχής δεν είναι και το πιο ευπρόσδεκτο θέαμα.


 Ένα τεράστιο κύμα σκόνης κάλυψε τον ουρανό του Φοίνιξ, φέρνοντας τα πάνω κάτω στις ζωές των ανθρώπων. Η θύελλα ήρθε από το Νότο, πέρασε από την έρημο και έφερε μαζί της τόνους σκόνης.
Οι θύελλες είναι ένα γνώριμο θέαμα για την περιοχή, καθώς η εποχή των μουσώνων είναι σύνηθες χαρακτηριστικό των ΗΠΑ και διαρκεί περίπου 4 μήνες, από το Μάιο έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δημιουργούνται εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των χαμηλών επιπέδων υγρασίας στην έρημο.

 Πυκνά σύννεφα κατέκλυσαν τον ουρανό και σε συνεργασία με τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή περιόρισαν αισθητά την ορατότητα, αναγκάζοντας τα αεροδρόμια να προβούν σε καθυστερήσεις των πτήσεων.
Δέντρα ανατράπηκαν, διακοπές ρεύματος διαρκείας προκλήθηκαν σε πολλά σπίτια και επιχειρήσεις. Περισσότεροι από 8.000 κατοίκους έμειναν χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και οι τοπικοί σταθμοί ειδήσεων ανέφεραν ότι η θύελλα έφτασε μέχρι και τα 60 μίλια πλάτος και ''έτρεχε'' με 10 χιλιόμετρα την ώρα.

 Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην επίσημη ιστοσελίδα της δήλωσε ότι λόγω της χαμηλής ορατότητας της περιοχής, δεν πραγματοποιήθηκε καμία πτήση από και προς το Φοίνιξ για πάνω από δύο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου