Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΘΑ ΜΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΧΙΛΑΡΙ!!

Σημαντική συνάντηση Χίλαρι - Παπανδρέου αύριο το μεσημέρι

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών φθάνει αύριο στην Αθήνα όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Οικονομία, ελληνοτουρκικά αλλά και πολιτιστικά θέματα περιλαμβάνει η πλούσια αντζέντα των συνομιλιών που θα έχουν αύριο το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. ΠΗΓΗ   http://www.tanea.gr

Υπόδειγμα για τον αραβικό κόσμο χαρακτήρισε την Τουρκία η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται σήμερα τη γείτονα και αναμένεται να συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ αύριο φθάνει στην Αθήνα.

Ανησυχεί για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία η Κλίντον

Ωστόσο, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε και την ανησυχία της για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

«Άν υπάρχει ένας τομέας για τον οποίο ανησυχώ εξαιτίας των πρόσφατων ενεργειών  στην Τουρκία (...) είναι αυτός της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου» δήλωσε η Κλίντον, σε συνέντευξή της στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk.

«Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη να περιορίζει τους δημοσιογράφους, τους μπλόγκερ και το διαδίκτυο διότι είναι αρκετά δυνατή και δυναμική ώστε να επιτρέπει να εκφράζονται όλες οι απόψεις», πρόσθεσε η αμερικανίδα υπουργός επισημαίνοντας ότι
αυτή η πρακτική «δεν συνάδει με όλες τις άλλες προόδους που έχει κάνει η Τουρκία».

Το θέμα, πρόσθεσε, «αξίζει την προσοχή των πολιτών και των δικηγόρων».

Την ίδια στιγμή πάντως η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξήρε την Τουρκία για την οικονομική της ανάπτυξη και δήλωσε ότι αποτελεί πρότυπο για άλλες χώρες της περιοχής.

Σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είχε καταγράψει 50 δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή, ενώ εκατοντάδες άλλοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν από τις τουρκικές αρχές.

Η αντζέντα της Αθήνας

Μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστούν, αλλά και ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναβολές στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, αναμένεται να εκπέμψει η Χίλαρι Κλίντον αύριο από την Αθήνα, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα υπογραφεί και ένα μνημόνιο διμερούς συνεργασίας.
Αν και αμφότερες οι πλευρές κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά, η κρίση στην ευρωζώνη και η ελληνική περίπτωση αναμένεται να αποτελέσουν βασικό θέμα συζήτησης στο γεύμα που θα έχει αύριο το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η Χ. Κλίντον με τον Γ. Παπανδρέου, λίγο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια.

Μόνο τυχαία, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, δεν πρέπει να θεωρείται και η συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο - η οποία ανακοινώθηκε μόλις προχθές.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Χ. Κλίντον ήταν προγραμματισμένο να δει τον Ευάγγ. Βενιζέλο από κοινού με τον Πρωθυπουργό, αλλά εντέλει θα έχει χωριστή συνάντηση μαζί του.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν κρύψει εξαρχής την ανησυχία τους για τους συστημικούς κινδύνους που ενέχει η ελληνική κρίση, ενώ τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι παρεμβάσεις της Ουάσιγκτον και οι δημόσιες παραινέσεις τόσο από τον Λευκό Οίκο, όσο και από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, για λύση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να συμπαρασύρει την ήδη προβληματική αμερικανική οικονομία.

Στο ίδιο πλαίσιο φαίνεται να εντάσσεται και η συνάντηση που θα έχει το πρωί της Δευτέρας η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου δεν αποκλείονται και οι παραινέσεις για συναίνεση.

Στο μέτωπο των διμερών σχέσεων και οι δύο πλευρές μιλούν για μια από τις καλύτερες περιόδους στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών η Χίλαρι Κλίντον και ο έλληνας ομόλογός της Σταύρος Λαμπρινίδης αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα, ενώ η ελληνική πλευρά θα ήθελε μεγαλύτερη συνεργασία και σε μια ακόμη σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας και των επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Χ. Κλίντον με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, αλλά και η
πρώτη υψηλόβαθμη επίσκεψη αμερικανού αξιωματούχου επί κυβέρνησης Ομπάμα, καθώς ούτε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για τον οποίο αρχικά υπήρχε σχεδιασμός να επισκεφθεί την Αθήνα με αφορμή τους Special Olympics τα κατάφερε, ενώ παραμένουν ακόμη οι πικρές εντυπώσεις που άφησε η επίσκεψη Ομπάμα τον Απρίλιο του 2009 στην Τουρκία, χωρίς ενδιάμεση στάση στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα σχεδιαζόταν για τον περασμένο Φεβρουάριο - θα μετέβαινε επίσης στη Βουλγαρία και την Τουρκία - αλλά οι αναταραχές στην Αίγυπτο δεν της επέτρεψαν τελικά να ταξιδέψει.

Το τωρινό ταξίδι προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σταύρο Λαμπρινίδη τον Ιούνιο, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου