Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ





Αργοστόλι 22 Ιούλη 2011


ΠΡΟΣ : κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : κ. Δήμαρχο
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους των άλλων παρατάξεων.
Μ.Μ.Ε

κ. Πρόεδρε,


Κατά την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις 24.07.11 θεωρούμε ως ιδιαίτερης σημασίας και κρισιμότητας για τον λαό της Κεφαλονιάς τα παρακάτω θέματα που πρέπει να συζητηθούν στην ημερήσια διάταξη :


1. ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Επανειλημμένα έχουμε θέσει το ζήτημα να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο μέτρα για την προστασία των δασών και ειδικότερα την προστασία από πυρκαγιές. Παρά την επιμονή μας έχετε αρνηθεί να συζητήσουμε και κατά συνέπεια να αποφασίσουμε ενέργειες και μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και για την αντιμετώπιση τους, εάν εκδηλωθούν.
Βρισκόμαστε στην «καρδιά» της επικίνδυνης περιόδου και ακόμα όχι μόνο δεν έχουμε συζητήσει αλλά δεν έχει ληφθεί και κανένα ουσιαστικό μέτρο (καθαρισμός από ξερά χόρτα, διάνοιξη-συντήρηση δασικών δρόμων, πρόσληψη και διάταξη του αναγκαίου προσωπικού, μηχανολογικός εξοπλισμός κ.λ.π.).

Απεναντίας η κατάσταση είναι χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια που οι συνέπειες των πυρκαγιών ήταν καταστρεπτικές. Είναι επίσης γνωστό ότι οι δασικές και άλλες εκτάσεις της Κεφαλονιάς βρέθηκαν και βρίσκονται στο στόχαστρο, προκειμένου να υλοποιηθούν σχέδια τουριστικών και άλλων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση.
Είναι αποκαλυπτική η θέση της Κυβέρνησης με την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για την «Αναβάθμιση του Θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη και των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων». Στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι η περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το Πυροσβεστικό Σώμα, αποκλείοντας παράλληλα μεγαλύτερα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων από τις παροχές αυτές και ταυτόχρονα η αναγόρευση του εθελοντισμού σε βασικό πυλώνα παροχής ανάλογων υπηρεσιών, όπως επιχειρείται και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες της Υγείας, της Πρόνοιας κ.α.
Επίκειται και η κατάργηση Πυροσβεστικών Κλιμακίων-που θέτει σοβαρό θέμα ασφάλειας των περιοχών της Παλλικής, Ερίσου, Πυλάρου, Σάμης και Πόρου- που θα προκύψει από την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, μετατρέποντας ορισμένα εξ αυτών σε εποχικά, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος και στην συνέχεια να διευρυνθεί η μεταφορά του αντικειμένου στους Δήμους.


2. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Όπως γνωρίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων και της μείωσης των δημόσιων δωρεάν αποκλειστικά υπηρεσιών που είναι υποχρεωμένο να προσφέρει το κράτος υλοποιείται ο «Καλλικράτης» σε όλα τα επίπεδα.








Συγκεκριμένα καταργήθηκαν ή έχει ανακοινωθεί η κατάργηση τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα :
Στο Ληξούρι :
1.Αθλητικό Γυμνάσιο
2.Δ.Ο.Υ
3.Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο
4.Πυροσβεστική
5.Ο.Τ.Ε.
6.Πολεοδομία
Στη Σάμη :
1.Ι.Κ.Α
2.Πυροσβεστική
3.Ο.Τ.Ε.
4.Ειρηνοδικείο
Στο Πόρο :
1. Ι.Κ.Α.
Αυτά τα αναφέρουμε ενδεικτικά και έπονται και άλλα.
Επειδή σας έχουμε ζητήσει και σε προηγούμενα ΔΣ να γίνει συζήτηση και να αποφασίσουμε άμεσες ενέργειες αντίδρασης πράγμα που δεν έχετε κάνει ως σήμερα, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Δήμος να παρακολουθεί τις εξελίξεις ως παρατηρητής αφήνοντας να περνάνε η μια μετά την άλλη οι αντιλαϊκές αποφάσεις της Κυβέρνησης που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ΅και της τρόικας.


3.ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙ
Προτείνουμε άμεσες ενέργειες συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουν οι μικροεπαγγελματίες ταξιτζήδες, που παλεύουν κόντρα στην απόφαση της Κυβέρνησης που με την στήριξη της ΝΔ και της ΕΕ επιδιώκει να τους αφανίσει οικονομικά και να παραδώσει τον κλάδο στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο, τις εταιρείες μεταφορών. Στόχος της απελευθέρωσης είναι να εκδιωχθούν ή να μετατραπούν σε φθηνό εργατικό δυναμικό οι δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και οι οδηγοί που σήμερα βγάζουν μεροκάματο δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα , 7 ημέρες την εβδομάδα.


Για τα παραπάνω ζητάμε να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη και να συζητηθούν στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 24.07.11


Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


Νίκος Γκισγκίνης
Σταύρος Γρηγορόπουλος
Γιάννης Κουρούκλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου