Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΕΚΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τραγωδία στη ναυτική βάση, στο Ζύγι Λεμεσού – 20 νεκροί, δεκάδες τραυματίες [βίντεο]  ΣΤΟ   http://www.tsantiri.gr

Τραγωδία στη ναυτική βάση, στο Ζύγι Λεμεσού – 20 νεκροί, δεκάδες τραυματίες [βίντεο]Βιβλική είναι η καταστροφή που προκλήθηκε από έκρηξη που έγινε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι έξω από τη Λεμεσό. Πληροφορίες κάνουν λόγο για είκοσι νεκρούς, εκ των οποίων οι πέντε είναι πυροσβέστες, και δεκάδες τραυματίες.
Κατά πληροφορίες, μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκεται και ο διοικητής της διοίκησης ναυτικού του ΓΕΕΘ, πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης.
Χωρίς ηλεκτρικό είναι η Λεμεσός και πολλές περιοχές. ‘Οπως ανέφερε ο υπουργός Εμπορίου, ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμούς Βασιλικού είναι εκτός λειτουργίας και απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν γεννήτριες να τις θέσουν σε λειτουργία ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Τι ήταν το εκρηκτικό φορτίο που ανατίναξε την Κύπρο!


Τι έκρυβε το φορτίο που ανατίναξε το νησί...
Τι ζήτησαν οι αμερικάνοι από τις κυπριακές αρχές;

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009. Πλήρωμα του αμερικανικού ναυτικού λαμβάνει άδεια από τον καπετάνιο Σμιρνόφ να επιβιβαστεί στο «Μόντσιεγκορσκ» για μία επιθεώρηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το ρωσικών συμφερόντων πλοίο με την κυπριακή σημαία είχε ναυλωθεί από την IRISL, τις κρατικές ναυτιλιακές γραμμές του Ιράν, για τη μεταφορά φορτίου από το ιρανικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στην Ταρτούς της Συρίας. Άμεσα οι επιθεωρητές ενημερώνουν την Ουάσιγκτον για τα ευρήματα των ελέγχων σε μερικά από τα 98 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο.

«Ισχυρά εκρηκτικά 120, 122, 125 και 160 χιλιοστών που έχουν προορισμό τη Συρία. Η επιθεώρηση αποκάλυψε επίσης κελύφη 7,62 χιλιοστών, πεπιεσμένη πυρίτιδα, ασημένιες σφαίρες σε μέγεθος δολαρίου, γομώσεις απλές και γομώσεις μαγνησίου», ανέφερε το απόρρητο τηλεγράφημα 09State5968 που στάλθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία και είχε υπογραφή Κλίντον.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έδινε εντολή να ζητηθεί από αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης η εκτροπή του «Μόντσιεγκορσκ» σε λιμάνι της Κύπρου και «να κατακρατηθεί το φορτίο του» - οι Κύπριοι είχαν το δικαίωμα να το κάνουν, επειδή το πλοίο έφερε κυπριακή σημαία.

Μετά από μία ημέρα, η πρεσβεία με απόρρητο τηλεγράφημα (09Nicosia75) γνωστοποιεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την είσοδο του «Μόντσιεγκορσκ» σε κυπριακά ύδατα και την έλευσή του στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου και αγκυροβόλησε. Όπως αναφέρεται, ο Παντελίδης παρείχε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες ενέργειες της Κύπρου, ενώ οι πρώτες αναφορές των λιμενικών για μεγάλες ποσότητες ισχυρών εκρηκτικών ήγειραν τις ανησυχίες των Κυπρίων.

Το φορτίο κρατήθηκε στο νησί όμως και ένα χρόνο μετά κανείς δεν είχε κάνει κάτι ώστε να μείνει φυλαγμένο σωστά με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή τραγωδία.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου