Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ,, ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

20 Οκτ 2014
Το τέλος του Οδυσσέα σύμφωνα με τη μυθολογία. Η ιστορία του πολυμήχανου Οδυσσέα, οι περιπέτειες και τα ταξίδια του, είναι λίγο πολύ γνωστά στους περισσότερους. Το πραγματικό τέλος του ωστόσο μάλλον δεν είναι.

Ο ΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΡΗ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 



POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS
ΑΠΟ  ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
Ε!!! ΚΑΙ Η ΚΙΡΚΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΙΣΩ ΑΙΘΕΡΙΟ ΠΛΑΣΜΑ
Ο Ησίοδος γράφει ότι η Κίρκη γέννησε τρία παιδιά από τον Οδυσσέα: τον Άγριο, τον Λατίνο και τον Τηλέγονο. Τα δύο τελευταία, όταν μεγάλωσαν, βασίλευσαν επί των Τυρρηνών ή των Ετρούσκων. Μεταγενέστεροι ποιητές όμως κάνουν λόγο μόνο για τον Τηλέγονο. Μόλις ο Τηλέγονος μεγάλωσε, η μητέρα του τον απέστειλε να βρει τον Οδυσσέα, που στο μεταξύ είχε επιστρέψει από καιρό στην Ιθάκη, αλλά όταν έφθασε εκεί, σκότωσε κατά λάθος τον πατέρα του. Επέστρεψε με το σώμα του Οδυσσέα στην Αιαία, φέρνοντας μαζί του τη χήρα του Πηνελόπη και τον Τηλέμαχο. Εκεί, η Κίρκη τους έκανε αθάνατους και παντρεύτηκε τον Τηλέμαχο, ενώ ο Τηλέγονος νυμφεύθηκε την Πηνελόπη.

http://www.pilavakis.net/images/new_pa34.gif
ΟΠΟΙΟΣ  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι εκατό μνηστήρες της βασίλισσας Πηνελόπης είχαν σκοτωθεί και τα πτώματά τους, το ένα μετά το άλλο, τα έβγαλαν από τη σάλα της γιορτής τυλιγμένα με χαλιά. Μολονότι κόντευαν μεσάνυχτα, το σπίτι ήταν ακόμη στο πόδι μετά τα φοβερά συμβάντα, τα παράθυρα άπλωναν φως μέσα στη νύχτα κι οι υπηρέτες έτρεχαν πέρα - δώθε. Ακουγόταν πως στη μεγάλη αίθουσα σάρωναν με σκούπες το αίμα απ' το πλακόστρωτο.
Στο λαμπροφώτιστο υπνοδωμάτιο ο Οδυσσέας άρχισε να μιλάει στη γυναίκα του την Πηνελόπη για τις εικοσάχρονές του περιπέτειες· για την Τροία, για τη διαμάχη των βασιλιάδων στο στρατόπεδο· για το ταξίδι της επιστροφής και τα παράξενα της μακρινής θάλασσας. Όμως όταν έφτασε στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, παρατήρησε πως η Πηνελόπη δίπλα του είχε αποκοιμηθεί. Και σκέφτηκε: τράβηξε πολλά σήμερα η καημένη· θα συνεχίσω αύριο. Κι ακούμπησε το κεφάλι του πλάι στο δικό της, πάνω στο πορφυρένιο προσκεφάλι.

Διαβάστε περισσότερα...   ΣΤΟ  ITHACANEWS 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου