Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΙΕΣ ,ΑΣ ΠΑΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟ!

Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών στη Ζάκυνθο καταγγέλλει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας


πηγή: www.ermisnews.gr
Της Μαριλένας Παπαδάτου
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ  politika-mezedakia.blogspot.com
Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού σε συγκεκριμένες περιοχές της Ζακύνθου, έκανε λόγο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Ματθαιόπουλος, στα πλαίσια δηλώσεων που παραχώρησε στον ?Ε- με αφορμή τα τελευταία συμβάντα σε Βολίμες, Κοιλιωμένο και Αργάσι.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζήτησε την συνδρομή όλων των πολιτών για την προστασία του δασικού πλούτου του νησιού και υπογράμμισε πως οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αξιοποιηθεί από τις αρχές, θα πρέπει να γίνει γνωστή.

Όπως είναι ήδη γνωστό, στα χέρια των αρχών βρίσκονται εμπρηστικά υλικά που εντοπίστηκαν στα σημεία που προκλήθηκαν πυρκαγιές, ενώ στη Ζάκυνθο βρίσκεται ήδη ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα που ασχολείται με το κομμάτι της προανάκρισης.

«Αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες στο νησί, δεν είχε προηγούμενο και αυτό το επιβεβαίωσα κοιτώντας και τα αρχεία της Υπηρεσίας! Μέσα σε μια εβδομάδα με δέκα ημέρες είχαμε πολλές ενάρξεις πυρκαγιών. Σίγουρα υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο αφού η πλειοψηφία των πυρκαγιών προέρχεται από εμπρησμούς εκ προθέσεως. Αυτό αποδεικνύεται κυρίως από τα συμβάντα που είχαμε στις Βολίμες και τον Μακρύ Γυαλό, αφού σε διάστημα δέκα λεπτών είχαμε 20 εστίες. Αυτό αποδεικνύει πως κάποιοι θέλουν να κάψουν την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Διοικητής, υπογραμμίζοντας πως την ίδια στιγμή που ξεκινούσαν πυρκαγιές στα όρια του τέως Δήμου Ελατίων, νέες εστίες ξεσπούσαν στο Κοιλιωμένο και στο Σκοπό.
«Όταν οι δυνάμεις μετακινούνται από το ένα σημείο στο άλλο, είναι πολύ δύσκολο να γίνει το έργο της πυρόσβεσης. Με την συνδρομή όλων αποφύγαμε τις πιο εκτεταμένες ζημιές. Το σύστημα μπορώ να πω πως ανταποκρίθηκε και είχαμε βοήθεια από το Δήμο, κυρίως με υδροφόρες. Σημαντική ήταν η ανταπόκριση και από πολίτες, που συνέδραμαν με τσάπες, τρακτέρ αλλά και από την Ομάδα Εθελοντών» τόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σημαντική επίσης χαρακτήρισε την συνδρομή των εναέριων μέσων που έφτασαν στη Ζάκυνθο με απόφαση του Αρχηγείου αλλά και των πεζοπόρων τμημάτων που ήρθαν στο νησί μας από την γειτονική Πελοπόννησο.
Ο κ. Ματθαιόπουλος, αναφέρθηκε ακόμη και στα έργα που την πρόληψη, όπως είναι για παράδειγμα οι διανοίξεις δασικών δρόμων, τονίζοντας πως τα περιστατικά ξεκίνησαν από επαρχιακούς ή ασφαλτοστρωμένους δρόμους!
«Ασφαλώς και θα πρέπει να καθαριστούν κάποιοι δρόμοι, ωστόσο δεν αντιμετωπίστηκε πρόβλημα αφού όπως φάνηκε οι εμπρηστές «έδρασαν» από την άσφαλτο. Όλη η Πυροσβεστική είναι στο δρόμο, ενώ έχουν βγει πρόσθετες περιπολίες. Ερευνούμε όλες τις περιπτώσεις σε κάθε κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Ματθαιόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο κόσμος πρέπει να προσέχει και να προχωρήσει σε καθαρισμούς οικοπέδων όπου υπάρχουν ξερά χόρτα.
«Αν οι πολίτες βλέπουν κάτι ύποπτο ή διαθέτουν κάποιες πληροφορίες, υπάρχει η Πυροσβεστική αλλά η Αστυνομία που βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία. Δεν πρέπει κανείς να φοβάται να δίνει πληροφορίες και να βοηθά το έργο μας» τόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, υπογραμμίζοντας πως όσο υπάρχουν συμφέροντα, δυστυχώς θα υπάρχουν και πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου