Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΑLPHA-EUROBANK

Η Αυτού Εξοχότης ο Εμίρης του Κατάρ , Σείχης Hamad bin Khalifa al-Thani , στο Αργοστόλι!!
emiris_first.jpg
  • Ο μεγαλομέτοχος της νέας τράπεζας "Alpha Eurobank" ήταν στο Αργοστόλι τον Ιούνιο!
  • Και σίγουρα δεν ήταν μόνο για διακοπές!!
 Φωτο ρεπορταζ 
Τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου με την ανακοίνωση της συνένωσης των δυο τραπεζών Alpha και Eurobank , απέδειξαν ότι ο Σείχης δεν ήρθε στην Ελλάδα μόνο για διακοπές και για ψαράκια!  Στη θαλαμηγό του φαίνεται να γινόταν το μεγάλο deal καθώς μαζί του ταξίδευε και μεγάλο μέρος από το επιτελείο του , σε ξεχωριστό σκάφος.
 √  Επίσης να σημειώσουμε ότι εφέτος ήρθαν στο νησί μας με ιδιωτικές πτήσεις μεγάλα ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο του Ισραήλ και της Ρωσίας. Ανεξάρτητα αν οι επενδύσεις αφορούν την Κεφαλονιά ή το Ιόνιο, φαίνεται ότι το νησί μας μπορεί να γίνει κόμβος υποδοχής αυτού του επιπέδου των "τουριστών' που συνδυάζουν "διακοπές" με επαγγελματικά deals.

 
  Πως είναι να είσαι ο 8ος πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη;
Πως είναι να είσαι ο πιο περιζήτητος επενδυτής του πλανήτη και να σε παρακαλούν  όλοι οι πρωθυπουργοί του κόσμου να σώσεις την χώρα τους;;
Πως είναι να είσαι ένας Εμίρης, αρχηγός κράτους, και να περπατάς στην παραλιακή του Αργοστολίου διαλέγοντας ψάρια για την οικογένειά σου , όπως κάνει ο κάθε απλός οικογενειάρχης;

Κανείς δεν θα απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, αφού η συνομιλία μας με τον Εμίρη του Κατάρ , Σείχη  Hamad bin Khalifa al-Thani , αρκέστηκε στους αστακούς,  στις κουτσομούρες και στις συνταγές για κταπόδι  ξυδάτο, λίγο ακόμα και θα γινόμουν σύμβουλος κουζίνας του Εμίρη!! 
tria_skafoi.jpg
Ο κροίσος της Μέσης Ανατολής, ο Εμίρης του Κατάρ, έφθασε στην Κεφαλονιά την περασμένη Τρίτη αργά το απόγευμα. Ο ίδιος , η μια εκ των τριών συζύγων του και κάποια από τα 27 παιδια του, ήταν στην θαλαμηγο Villa sul Mare.  (λευκή δεξιά). 
Στην συνοδεία του Εμίρη ήταν άλλα δυο σκάφη, ένα εκ των οποίων ήταν της προσωπικής του φρουράς που είχε αναλάβει ελληνική εταιρία.  ΔΕΙΤΕ  ΟΛΗ  ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  kefaloniapress.gr 




"Αlpha Eurobank" , η νέα τράπεζα
alpha_eurobank_300.jpgΚλεισμένο από το μεσημέρι του Σαββάτου θεωρείται το deal μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, με αντικείμενο τη συνένωση των δυο τραπεζών και σημαντική ενίσχυση κεφαλαίων, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση κεφαλαίου θα είναι έως 1,5 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα το μετατρέψιμο ομολογιακό θα φτάσει στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ, δίνοντας ένα άθροισμα στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα στο τραπέζι βρίσκονται και άλλοι "πυλώνες" ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας, οι οποίοι ανεβάζουν το συνολικό ποσό στα 3,5 δισ. ευρώ.

Στην ενίσχυση των κεφαλαίων, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, καθοριστικό ρόλο παίζει η συμμετοχή του Κατάρ (και συγκεκριμένα του fund Qatar Investment Authority, το οποίο μέσω της Paramount Services Limited συμμετέχει στην Alpha Bank με ποσοστό κοντά στο 5%), μέσω του μετατρέψιμου ομολογιακού.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της μιας εκ των δυο τραπεζών, τα διοικητικά συμβούλια της Alpha Bank και της Eurobank EFG, θα συνεδριάσουν σήμερα για να επικυρώσουν το deal και θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Hilton στις 14.00. Σύμβουλοι των δυο τραπεζών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι η Goldman Sachs και η Barclays.

«Η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένη», δήλωσε το στέλεχος, προσθέτοντας ότι το νέο σχήμα μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι μια από τις μεγαλύτερες 25 τράπεζες στην Ευρώπη.

«Το Κατάρ θα είναι ο στρατηγικός επενδυτής», συμπλήρωσε χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι κι ο μεγαλύτερος. Να σημειωθεί ότι το Κατάρ έχει ήδη συμμετοχή στην Barclays και την Credit Suisse.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες του euro2day.gr, το ποσοστό του Κατάρ στη νέα τράπεζα που θα προκύψει τελικά, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 15-16%. Σημειώνεται ότι στην αύξηση θα συμμετάσχουν και οι βασικοί μέτοχοι των υπό συγχώνευση τραπεζών και η σχέση ανταλλαγής μεταξύ Eurobank και Alpha Bank θα είναι υπέρ των μετόχων της τελευταίας...

Το υψηλόβαθμο στέλεχος δεν ήθελε να αναφερθεί στο μέγεθος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αν και συνάδελφός του από την άλλη τράπεζα ανέφερε ότι το ύψος θα προσδιορισθεί αφού ληφθούν υπόψη οι συνέργειες από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων των δυο τραπεζών στο εξωτερικό όπου έχουν κοινή παρουσία, π.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία κ.τ.λ.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του euro2day.gr, η αύξηση κεφαλαίου θα είναι έως 1,5 δισ. ευρώ και το μετατρέψιμο ομολογιακό στα 500 εκατ. ευρώ, δίνοντας ένα άθροισμα στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό, έως τα 3,5 δισ. ευρώ θα συγκεντρωθεί από τους υπόλοιπους πυλώνες ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας.

Σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση της διοικητικής πυραμίδας της νέας τράπεζας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Κωστόπουλος θα ασκεί καθήκοντα προέδρου, ενώ θα υπάρξουν δύο θέσεις διευθύνοντων συμβούλων, τις οποίες θα καλύψουν οι νυν διευθύνοντες σύμβουλοι των Alpha Bank και Eurobank, Δημήτρης Μαντζούνης και Νικόλαος Νανόπουλος, αντίστοιχα.

Πηγές που βρέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα κοντά στις δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε καλό κλίμα και το deal σφραγίσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν υπήρξε τελική θετική απάντηση από την πλευρά του Κατάρ.

Η νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συνένωση της Alpha Bank με την Eurobank θα είναι η μεγαλύτερη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ενεργητικό 150 δισ. ευρώ, καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, 8 εκατομμύρια πελάτες και 2000 καταστήματα σε Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη (περισσότερες από 10 χώρες).

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής του Κατάρ, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και το «σημείο καμπής» προκειμένου να προχωρήσει στην τελική φάση το εγχείρημα, καθώς για να έχει πραγματικό νόημα η κίνηση θα έπρεπε να διασφαλιστεί «ικανή» εισροή φρέσκου χρήματος από μεγάλους επενδυτές.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ  kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου