Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΠΟΡΟΣ: Η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

 

 του Γεράσιμου Σ. Γαλανού
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ    KEFALONIAPRESS.GR
 
 
 
 Με πάση λαμπρότητα εορτάστηκε η δεσποτική εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον ομώνυμο  ναό στο Πόρο Κεφαλλονιάς.
Στον εορταστικό εσπερινό  συλλειτούργησαν ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεμάτων π. Ιερόθεος Αμίτσης,  ο εφημέριος του ναού πανοσιολογιότατος π. Δανιήλ Ζωγράφος ,ο πανοσιολογιότατος ιεροκήρυκας της μητρόπολης π. Φώτιος Γαβριελάτος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο της εορτής, ο π. Σπύρος Τζαμαρίας, π. Γεράσιμος Κοτσίφης, ο π. Πέτρος Ανδρεάτος, π. Σταύρος Ζαπάντης.
Πραγματοποιήθηκε δε και λιτάνευση της θείας εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έως στην πλατεία του Πόρου.

Την  άλλη μέρα της εορτής προεξάρχον ήταν ο μητροπολίτης κος Σπυρίδωνας και μαζί του συλλειτούργησαν οι : ο διάκονος Παΐσιος Παράσχης, ο πανοσιολογιότατος Φώτιος Γαβριελάτος και ο πανοσιολογιότατος π. Φώτιος Γαβριελάτος και ο π. Δανιήλ Ζωγράφος.
Στον καλονάρχο  ήταν  μέλη από την ψαλτική παρέα του  Σπύρου Θεοτοκάτου από το Ληξούρι. Κόσμο πολύς έδωσε το παρόν του και λάμπρυνε με την παρουσία του την ιερά πανήγυρη. Πολλά μπράβο στους επιτρόπους του ναού οι οποίοι είχαν φροντίσει για το καλύτερο:  στον Νικόλαο Σιμωτά, Μαρίνο Στελλάτο και Χρυσούλα Σιμωτά. Επίσης, στις κυρίες της περιοχής που προσέφεραν γλυκά και άλλα εδέσματα νηστίσιμα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στους πιστούς.     
            Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σπυρίδωνας απευθυνόμενος προς τους πιστούς και προς τον εφημέριο του ναού, πανοσιολογιότατο π. Δανιήλ  Ζωγράφο, εγκωμίασε τη δράση του, λέγοντας χαρακτηριστικά « Βλέποντας το έργο σου π. Δανιήλ και την προσπάθειά σου...αλλά  και επί της ευκαιρίας ότι  ολοκλήρωσες τις θεολογικές του σπουδές με επιτυχία, αποφάσισε η Ιερά Μητρόπολη μας να σε καταστήσει  ιεροκήρυκά της...»
Ο πανοσιολογιότατος Φώτιος Γαβριελάτος διάβασε τον διορισμό για τον π. Δανιήλ Ζωγράφο, το άρθρο 8/17 που αφορά τον νόμο των ιεροκηρύκων.
            Οι πιστοί εκτιμώντας τον π. Δανιήλ που έως τώρα έχει δώσει  εξαίρετα δείγματα προσπάθειας, θρησκευτικά και κοινωνικά, με πρώτα την ανασυγκρότηση των παλαιών και ξεχασμένων λειτουργικών χώρων τη περιοχής, χειροκρότησαν και επαίνεσαν τον εφημέριό τους.
Ευχές για καλή συνέχεια ανήκουν στον π. Δανιήλ Ζωγράφο, που με τις πράξεις του συνεχίζει να αγωνίζεται  και τώρα με τον θεολογικό του λόγο να διακονεί το ποίμνιό του στα βήματα του Σωτήρα Χριστού.
 
 
 

   
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου