Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
 
   
Ο Δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός θα είναι εκείνος ο Δήμαρχος που θα κάνει όλη την Ιθάκη ένα μπάχαλο!!! Ο Δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός θα είναι ο μόνος Δήμαρχος στην Ιθάκη που δεν θα προλάβει να κλείσει χρόνο με αυτά που τον βαραίνουν και θα είναι και ο μόνος που θα πάρει των ομματιών και θα πάει από κει που μας τον έφεραν και μην μας πούνε όλοι οι γύρω παρατρεχάμενοι κολαούζοι ότι δεν ήξεραν ποιος ήταν ο Γιάνναρος και πως συχνά-πυκνά τους διαβεβαίωνε ότι δεν τρέχει τίποτε. Η σημερινή Αρχή και η πλειοψηφία το Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι εκείνη που θα πάθει τα ίδια με εκείνα που παθαίνουν οι Βουλευτές όταν βρίσκονται ανάμεσα στο λαό.


Με την ανοχή του Δημάρχου αλλά και του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου –πρόεδρός του είναι ο Ιωάννης Δενδρινός- λοιπόν, σήμερα 30/8 οι καταστηματάρχες ξήλωσαν τις τέντες από τα μαγαζιά τους και από την άλλη συνεργείο του Δήμου ξεκίνησε να ξηλώνει τις τέντες της πλατείας με εντολή της Λιμενικής Αρχής φοβούμενοι το αυτόφωρο αλλά και τα πρόστιμα. Ας δούμε τι έγραφε μεταξύ των άλλων η επιστολή, του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, Ιωάννη Ν. Παΐσιου και αφορούσε θέματα της αρμοδιότητας της Λιμενικής ή Αστυνομικής Αρχής «Το θέμα των βεβαιώσεων, από την πλευρά της Λιμενικής ή Αστυνομικής Αρχής, παραβάσεων σε βαθμό πλημμελήματος ή πταίσματος, αναφορικώς με παράνομες επεμβάσεις στον αιγιαλό ή στη χερσαία ζώνη λιμένος, αλλά και με πολεοδομικές ή υγειονομικές παραβάσεις, κατά το μέτρο της αρμοδιότητος σας, ρυθμίζεται και πάλι από το νόμο και τις εγκυκλίους που διέπουν τις υπηρεσιακές σας ενέργειες. Δεν τίθεται, ομοίως, υπό καμία διαπραγμάτευση και δεν εξαρτάται από κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό ή προϋπόθεση. Οι παραβάσεις βεβαιώνονται ευθύς ως διαπιστώνονται και ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου».

Σήμερα ο παραλιακός δρόμος στο Βαθύ έμοιαζε σαν κρανίου τόπος, αφού με κάθε μέσο οι καταστηματάρχες ξήλωναν τις τέντες για να αποφύγουν τα χειρότερα, κατασκευές που υπήρχαν πάνω από 40-50 χρόνια.

Σε παρόμοιο γεγονός το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αίτηση καταστηματάρχη που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως με την οποία ανακλήθηκε η άδεια που του είχε χορηγήσει για να κατασκευάσει τέντα σε κοινόχρηστο χώρο.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επικαλέσθηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην ανεμπόδιστη, ελεύθερη και ομαλή διέλευση των πεζών από τα πεζοδρόμια, τους πεζόδρομους και τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και στην «ακώλυτη και διαρκή χρήση» των χώρων αυτών. Ειδικότερα, οι σύμβουλοι της Επικρατείας, επικαλούμενοι το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του πολεοδομικού σχεδιασμού στον οποίο υπάγονται και οι κοινόχρηστοι χώροι, αλλά και τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, έκριναν ότι είναι ρητώς αντίθετη στην πολεοδομική νομοθεσία η κατασκευή με κάθετα στηρίγματα σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι τέντες πρέπει να τοποθετούνται πάνω από τους κοινόχρηστους χώρους, υπό τις εξής προϋποθέσεις: να στηρίζονται σε οριζόντια στηρίγματα επί των τοίχων των κτιρίων (όχι κάθετα), να μην υπερβαίνουν το μήκος που έχουν οι βεράντες των οικημάτων και να μη βγαίνουν έξω από το περίγραμμα της οικοδομικής γραμμής.

Και δεν σταματάει εδώ η «αυθαιρεσία» του Δημάρχου, ήδη έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του με τη συνεργασία Αστυνομίας και Λιμεναρχείου να ελέγξει όλες τις άδειες των καταστημάτων και σαν μην έφτανε αυτό έδωσε εντολή να ελεχθούν και όλες οι πολεοδομικές παραβάσεις. Με άλλα λόγια ο Δήμαρχος Ιθάκης, θα κάνει την όλη την Ιθάκη άνω-κάτω, θα κάνει την Ιθάκη ένα μπάχαλο και τους κατοίκους της να ρουφιανεύει ο ένας τον άλλον.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Αναρτήθηκε στο http://www.ithacanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου