Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙ!

Επιστολή Σπύρου σε Ραγκούση για την απεργία των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  http://kefalos-net.blogspot.com/  
   Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, απέστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί από τη συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ, κοινοποιώντας του ταυτόχρονα και το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα.
Η επιστολή
Κύριε Υπουργέ,
   Αφουγκραζόμενος τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί, μεσούσης της τουριστικής περιόδου αλλά και την κοινωνική αναταραχή που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας των χειρισμών σχετικά με την απελευθέρωση των αδειοδοτήσεων Ε.Δ.Χ Ταξί, θα ήθελα να σας ζητήσω να επανεξετάσετε και να επανακαθορίσετε τη στάση σας, ώστε να δοθεί διέξοδος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
   Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, που όλοι προσδοκούσαμε να αξιοποιηθεί η τουριστική περίοδος και να δοθεί ανάσα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες συγκρουσιακές καταστάσεις, οι οποίες δεν ωφελούν ούτε τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό αλλά ούτε και την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό.
   Επιτρέψτε μου να θεωρήσω ότι η αγωνία και ο προβληματισμός των επαγγελματιών του κλάδου των ΤΑΞΙ είναι δικαιολογημένος, γιατί από τις εξελίξεις εξαρτάται η επιβίωση η δική τους και των οικογενειών τους. Έχουν κάνει επενδύσεις, αγόρασαν άδειες, χρεώθηκαν και σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
   Μετά από διαλογική συζήτηση μαζί τους, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, αφού οριοθετηθούν στο μηχανισμό αδειοδότησης συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις και συγκεκριμένα κριτήρια. 
   Ειδικά για τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και των άλλων νησιωτικών περιοχών, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το κριτήριο της νησιωτικότητας  και να γίνει διάκριση από τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι γνωστό σε όλους ότι το επάγγελμα του οδηγού ΤΑΞΙ στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας είναι εποχικό.
   Τέλος, πιστεύω, ότι θα πρέπει να ισχύσουν και άλλοι παράμετροι όπως ο πραγματικός πληθυσμός της κάθε περιοχής. Να ισχύσει ποσοστό επί τοις χιλίοις όπως σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
   Με αυτές τις σκέψεις θέλω να σας ζητήσω, όπως επανεξετάσετε την στάση σας και να δώσετε, όσο το δυνατόν ταχύτερη λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει, προς όφελος της πατρίδας μας.
Τέλος, σας αποστέλλω και το σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου:
   Το  Περιφερειακό  Συμβούλιο κατά την  12η/ 23-7-2011 συνεδρίαση του μετά από εκτενή διαλογική συζήτηση σχετικά με την απελευθέρωση των αδειοδοτήσεων των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στο κάτωθι ψήφισμα:
    «Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζουμε την διαφωνία μας με την απελευθέρωση των αδειοδοτήσεων των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, άνευ προϋποθέσεων και περιορισμών που επιχειρείται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την ενεργοποίηση του Ν. 3919/2011 καθώς δεν προηγήθηκε εμπεριστατωμένη μελέτη για την δομή και λειτουργία του μεταφορικού έργου.
Στην Π.Ι.Ν. λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας που παραπέμπει στα χαρακτηριστικά της εποχικότητας του επαγγέλματος, είναι εμφανές ότι η απελευθέρωση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άκριτα και χρίζει οριοθέτησης στον μηχανισμό αδειοδότησης και προϋποθέσεων βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, διαφορετικά θα οδηγηθούν σε οικονομικό αφανισμό οι επαγγελματίες του χώρου».
Με εκτίμηση 
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων 
Σπυρίδων Σπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου