Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ , ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!

 ΝΟΜΙΖΩ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!
Η  ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ  ΜΙΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΥΠΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,  ΚΑΙ  ΝΑ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΟΣΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ  ΕΧΟΥΜΕ,, ΣΕ  ΑΝΑΜΟΝΗ  ΚΑΙ  ΑΛΛΩΝ! 

    • ΠΡΟΝΕΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΥΣ
      Κύριοι
      Το ζήτημα που θίγετε ειναι αρκετα σοβαρό και ασφαλώς δεν περιορίζεται σε ένα διόρωφο κτίριο και την μέχρι τώρα χρήση του, ούτε ασφαλώς εξαντλείται με ένα "like".
      Κατα την γνώμη μου, γνώμη ενός μη ειδικού που επι πλέον δεν έχει κανένα προσωπικό συμφέρον ή επιδίωξη, έχει δυό συνισταμένες :
      Η μιά έχει να κάνει με την ανάδειξη και τον σεβασμό της Εθνικής κληρονομιάς, η οποία δεν είναι παρα δάνειο που χορηγησαν οι πρόγονοι πρός τα παιδιά μας.
      Ο τρόπος που εμείς θα διαχειριστούμε αυτήν την παρακαταθήκη άπτεται ζητημάτων παιδείας, εθνικής ευαισθησίας και επίγνωσης υποχρεώσεων.
      Η άλλη συνισταμένη άπτεται ζητημάτων τοπικής ανάπτυξης βασισμένης στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και του φυσικού πλούτου της περιοχής.
      Η συγκυρία υπήρξε ευνοϊκή. Ο Πόρος πρωτοδέχθηκε αλλοδαπούς παραθεριστές πρίν απο 65 χρόνια περίπου. Ομως όχι μόνο δεν αξιοποίησε αυτήν την πρωτοπορία αλλά αντίθετα μεγιστοποίησε τα λάθη που αναπόφευκτα θα κάνει ο πρωτοπόρος χωρίς ποτέ να μπορέσει να τα διορθώσει.Αγνοια; ελειψη καθοδήγησης απο την Πολιτεία; λάθος προσέγγιση; Ελειψη φαντασίας; Ολα αυτά μαζί. Το ίδιο συνέβη και με την "ενδοχώρα". Καμμιά προσπάθεια σοβαρής αξιοποίησης των , έστω όποιων , δυνατοτήτων.
      Ξεχάστηκε, και οχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αυτό το τελευταίο, η βασική αρχή που λέει οτι η οικονομική ευκαιρία είναι σαν την ωραία γυναίκα. Αν ζητήσεις απλά να την πη.....σεις σύντομα θα την χάσεις γιατί θα βρεθεί κάποιος άλλος πιό ικανός απο εσένα στό συγκεκριμένο "άθλημα" Αν την σεβαστείς θα σου προσφέρει στό διηνεκές τα κάλη της.
      Ζήτημα απάλειψης του παρελθόντος αναμφισβήτητα δεν τίθεται. Τιθεται όμως ζήτημα αλλαγής πορείας με αξιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού. Αξιοποίηση με σεβασμό,σωστή και ορθολογική προσέγγιση. Χωρίς μιμήσεις βλαχοδημαρχισμούς και διαστρεβλώσεις.
      Οσοι έχετε τον τρόπο τον χρόνο και την γνώση ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.
      Και κάτι τελευταίο
      Που οδηγησε συνολικά τις κοινωνίες η λογική του "εαυτούλη " ο καναπές, και η αποξένωση είναι πλέον γνωστά. Οι κοινωνίες που θα επιβιώσουν είναι αυτές που θα τολμήσουν και θα μπορέσουν να αυτοοργανωθούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου