Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΚΑΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΚΙΝΑ,, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ!!!

Παγκόσμιες διαστάσεις λαμβάνει η κρίση χρέους της ευρωζώνης

Η S&P υποβάθμισε την αμερικανική οικονομία για πρώτη φορά από το 1946

06/08/2011 | 16:43Τελευταία Ενημέρωση 16:43 06/08/2011 
ΠΗΓΗ  http://www.skai.gr

Παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσε η υποβάθμιση – για πρώτη φορά - της αμερικανικής οικονομίας από το διεθνή οίκο S&P. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ προσδίδει μία παγκόσμια διάσταση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, γεγονός που εντείνει την ανάγκη να υπάρξει διεθνής συντονισμός.

Όπως έγινε γνωστό, το αργότερο μέχρι το πρωί της Κυριακής οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη τηλεφωνική διάσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν
το θέμα των αναταράξεων στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η πρώτη αντίδραση μετά την υποβάθμιση ήρθε από την Κίνα που κατέχει 1 τρισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα, η οποία ζήτησε διασφαλίσεις ότι τα χρεόγραφα που κατέχει σε δολάρια είναι ασφαλή, και πρότεινε την υιοθέτηση ενός σταθερού και ασφαλούς αποθεματικού νομίσματος, «ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο καταστροφής».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του πρωθυπουργού της Ινδίας διαβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη της Ινδίας δε θα επηρεαστεί από την υποβάθμιση των ΗΠΑ, πέραν των προσωρινών επιπτώσεων από την αναταραχή των αγορών. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν ένα αξιόπιστο σχέδιο δημοσιονομικής σταθεροποίησης, που όπως φάνηκε δεν είναι επαρκής.

«Η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Standard&Poor’s μπορεί να ενισχύσει την αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των Φιλιππίνων. Πάντως, η Κεντρική Τράπεζα των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στα αμερικανικά ομόλογα.

Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Αυστραλία ζήτησαν να υπάρξει ήρεμη αντίδραση στην στην υποβάθμιση των ΗΠΑ.

Από ευρωπαϊκής πλευράς ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν τόνισε ότι η Γαλλία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, ενώ ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, Βινς Κέιμπλ, χαρακτήρισε «προβλέψιμη» την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από την S&P.

Από την πλευρά του, το Βερολίνο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υποβάθμιση των ΗΠΑ και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η απόφαση αυτή. «Ουδέν σχόλιον» ήταν η απάντηση εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνηση που ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.
Κίνα: Οι κίνδυνοι λόγω του χρέους των ΗΠΑ κλιμακώνονται
Δηλώσεις του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών, Γιανγκ Τζιετσί. ΠΑΤΗΣΤΕ  http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου