Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ,  http://www.ithacanews.gr
05.08.11
http://www.greekmonuments.gr/travels/Ithaca-Frikes.jpg?%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (Δ.Ε.Π.Ο.Κ)
Πριν περίπου δύο χρόνια μια ομάδα Ιθακησίων, ιδρύσαμε τη Διεθνή Εταιρία για την ανάδειξη και Προβολή της Οδυσσειακής Κληρονομιάς (ΔΕΠΟΚ). Η ΔΕΠΟΚ είναι εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοπός της εταιρίας είναι η δημιουργία και κατασκευή στην Ιθάκη, μιας σειράς έργων σχετικών με τον Οδυσσειακό μύθο, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης, τουριστικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό. Σήμερα στην Ιθάκη δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει Οδυσσέα και Οδύσσεια. Ένα από τα πρώτα έργα που ανέλαβε να δημιουργήσει η Δ.Ε.Π.Ο.Κ. σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης, είναι η «ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ».

Στη  Βιβλιοθήκη αυτή θα εκτίθενται, αλλά και θα διατίθενται για μελέτη, βιβλία παλαιά και νέα γενικού περιεχομένου, αλλά και βιβλία που αφορούν την Οδύσσεια και τον Οδυσσέα από όλο τον κόσμο. Επίσης θα εκτίθενται γκραβούρες, πίνακες, αφίσες κτλ, που κατά καιρούς έχουν εκδοθεί και αφορούν την Ιθάκη και την Οδύσσεια. Παράλληλα στο χώρο της Βιβλιοθήκης θα δημιουργηθεί θεατρική σκηνή προκειμένου να φιλοξενηθούν πολιτιστικά δρώμενα π.χ. Διαλέξεις, Συναυλίες, Παραστάσεις, Προβολές, κλπ.
Πιστεύουμε ότι η Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Κέντρο, θα καταξιώσει την Παγκόσμια εμβέλεια της Οδυσσειακής μας κληρονομιάς και θα αποτελέσει πόλο έλξης, από τον απλό τουρίστα μέχρι το διανοούμενο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης ομόφωνα  αποφάσισε την στέγαση της Οδυσσειακής Βιβλιοθήκης -Πολιτιστικού Κέντρου, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Φρικών.  Ο χώρος είναι ιδανικός για την προβολή της Οδυσσειακής υπόθεσης, αφ’ ενός, λόγω περιβάλλοντος και αφ’ εταίρου, γιατί βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το νεοανακαλυφθέν Οδυσσειακό ανάκτορο. Εκτός όμως αυτών,  δημιουργούμε στη βόρειο Ιθάκη ένα πολιτιστικό κέντρο – πόλο έλξης, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε.
Μέχρι τώρα η Δ.Ε.Π.Ο.Κ. ήταν θυγατρική της Εταιρίας Αναλυτικής εκπαίδευσης της Προσωπικότητας (Ε.Α.Ε.Π), η οποία είναι επιστημονική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ασχολείται με την αναλυτική εκπαίδευση των πολιτών σε διάφορα κοινωνικά, πολιτιστικά και ψυχολογικά Θέματα.
Η Ε.Α.Ε.Π. είχε ορίσει ως εκπροσώπους της τους κ.κ. Δ. Συρμή και Π. Συκιώτη, κατόπιν όμως των προσφάτων εξελίξεων αποφασίσθηκε η Δ.Ε.Π.Ο.Κ. να ανεξαρτητοποιηθεί. Γι’ αυτό αποτεινόμαστε σε σας σήμερα ζητώντας να εγγραφείτε ως μέλος στη Δ.Ε.Π.Ο.Κ.
Σημειώνουμε ότι τα μέλη της Δ.Ε.Π.Ο.Κ. δεν έχουν απολύτως καμία οικονομική υποχρέωση. Μοναδική υποχρέωση των μελών είναι η προσπάθεια ανάδειξης της Οδυσσειακής μας κληρονομιάς, μέσα από προτάσεις και ανάλογη δράση. Αναμένουμε την απάντηση σας.
Οι Εκπρόσωποι της  Δ.Ε.Π.Ο.Κ.
ΠΑΝΟΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ Ψυχίατρος                                                                             
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΥΡΜΗΣ Οικονομολόγος MCs
Προσωρινή έδρα: Πλατρειθιάς Ιθάκη 28300 GREECE
ΤΗΛ.- ΦΑΞ: 26740 31757  E-MAIL: dimos33@otenet.gr
ΚΑΙ  ΣΤΙΣ  9  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
06.08.11
http://www.friendsofhomer.gr/wp-content/uploads/2011/06/OMHROS-2-215x300.jpgΗ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ!
Την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 8μ.μ στην κεντρική πλατεία της Ιθάκης στο Βαθύ, από τον Σύλλογο Φιλομήρων Ιθάκης, τοποθετείται η προτομή του Ομήρου φιλοτεχνημένη από τον γλύπτη κ Στάθη Αλεξόπουλο. Θα ακολουθήσουν σχετικές ομιλίες και λαϊκό γλέντι! Το εντυπωσιακό κομμάτι της είδησης είναι ότι πάνω στη στήλη της προτομής, πού φτιάχτηκε με τη  χορηγία του συμπολίτη μας Γεράσιμου Κ. Βαλλάτου, είναι χαραγμένος ο χρησμός του μαντείου των ΔΕΛΦΩΝ στον αυτοκράτορα της Ρώμης Ανδριανό: «ΕΔΟΣ Δ’ ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ ΕΣΤΙΝ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΔΕ ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΝΕΣΤΟΡΕΗ ΕΠΙΚΑΣΤΗ ΜΗΤΗΡ, Η ΜΙΝ ΕΤΙΚΤΕ ΒΡΟΤΩΝ ΠΟΛΥ ΠΑΝΣΟΦΟΝ ΑΝΔΡΑ.»
Σας περιμένουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου