Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ιστορικές στιγμές έζησε η Κεφαλονιά με την όπερα «Προμηθέας» του Παναγιώτη Καρούσου

Εκδηλώσεις : ΠΗΓΗ:  http://www.mykefalonia.gr/
Αποστολέας joanna on 1/8/11 12:43 (36 αναγνώσεις)
Open in new window
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος», παρουσιάστηκε το Ελληνικό μελόδραμα «Προμηθέας» του Ελληνοκαναδού Κεφαλλονίτη μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου με τεράστια επιτυχία.
Από την εποχή του Κεφαλλονίτη Διονυσίου Λαυράγκα, ιδρυτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και πρωτεργάτη του Ελληνικού μελοδράματος είχε να παρουσιαστεί Ελληνικό μελόδραμα στην Κεφαλονιά. Μετά σχεδόν από έναν αιώνα το νησί της Κεφαλονιάς έβγαλε έναν μουσουργό στα χνάρια του Λαυράγκα, και από ότι φάνηκε με την αριστουργηματική όπερα «Προμηθέας», ο Παναγιώτης Καρούσος είναι ένας άξιος συνεχιστής της Επτανησιακής Μουσικής Παράδοσης. 


Το έργο με μεγάλο λυρισμό και υψηλή ποιότητα στην σύνθεση και την αρμονία εντυπωσίασε και άρεσε στους Κεφαλλονίτες μουσικόφιλους.
Ηλίας Τηλιακός με την Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη.




Τον δύσκολο ρόλο του Προμηθέα ερμήνευσε ο γνωστός βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός με πάθος και φωνητικές εναλλαγές από τον θυμό στον θρήνο και την έξαρση. Στον ρόλο της Ιούς η σοπράνο Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη ήταν καταπληκτική. Η φωνή της πλούσια και χειμαρρώδης με άνετες ψιλές νότες, περίτεχνα πιανίσιμα, και δραματική με σκούρο ηχόχρωμα στα τραγικά μέρη του έργου, και μεγάλη ηθοποιία που κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση. Ως Ερμής ο Γιώργος Τζιουβάρας είναι ένας τενόρος με πολύ ταμπεραμέντο, ωραία φωνή και σκηνική παρουσία. Η μεσόφωνος Victoria Mayfatova έδειξε την απαιτούμενη σκληρότητα ως Βία και την πολεμική διάθεση της Θεάς Αθηνάς. Τους ρόλους του Κράτους, Ωκεανού και Δία ερμήνευσε ο βαρύτονος Ζαφείρης Κουτελιέρης.

Open in new window


Τους σολίστες συνόδευσαν άρτια τρεις μεγάλοι νέοι μουσικοί. Ο δεξιοτέχνης πιανίστας Σπύρος Σουλαδάκης, ο οποίος είχε και το βάρος της μουσικής διεύθυνσης, ο βιρτουόζος βιολιστής Ανδρέας Χανιώτης, και ο εξαίρετος βιολοντσελίστας Σταύρος Παργινός.

Open in new window


Ηλίας Τηλιακός και Victoria Mayfatova

Η σκηνογραφία και σκηνικά ήταν του Κεφαλλονίτη Γλύπτη Σπύρου Χουρμούζη, και τα κοστούμια του Οίκου υψηλής ραπτικής Desir. Την παράσταση οργάνωσε η Αναστασία Παπαδάτου - Αποστολοπούλου, πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Οι Κεφαλλονίτες στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου καταχειροκρότησαν τον παράσταση και τον συμπατριώτη τους μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο, που τους έκανε περήφανους.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, η κυρία Βεργωτή, ο επιχειρηματίας Νίκος Βινιέρης, ο θειος του Παναγιώτη Καρούσου Τέως επιθεωρητής μέσης εκπαίδευσης Ιωάννης Καρούσος και όλη η αριστοκρατία του Αργοστολίου με μεγάλη επισημότητα.

Η παράσταση του Προμηθέα ήταν μια βραδιά πολιτιστικής αναβάθμισης του νησιού, μπράβο στην πρωτοβουλία γιαυτή την ιστορική για την Κεφαλονιά προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου