Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΟΠΜΠΟΛΑΣ!

ΚΕΦΑΛΙΚΑ: Για τα πανηγύρια…

ΠΗΓΗ  :  http://kefallinia.com/

PDFΕκτύπωσηE-mail
Αποδέχτηκα πρόσκληση φίλου να παραβρεθώ το Σάββατο το βράδυ (20 Αυγούστου) στη Γιορτή της Ρομπόλας στα Ομαλά.
Τι το ήθελα, ο αφελής! Γιατί, ο μωρός, υπέπεσα σε τέτοιο ασυγχώρητο λάθος;!
Βλαστήμησα, ως γνήσιος Κεφαλλονίτης, την ώρα και τη στιγμή που δεν την απέρριψα τη ριμάδα την πρόσκληση, αφού και πέρυσι είχα υποστεί τα ίδια. Ήθελα, όμως, να συναντήσω φίλους από την Αυστραλία. Θα μου πείτε «δεν μπορούσες να τους συναντήσεις αλλού;». Μπορούσα, αλλά δυστυχώς «το κακό δεν αργεί να γίνει».
Τέλος πάντων, πήγα μετά της συζύγου μου και της παρέας μας στην περί ης ο λόγος Γιορτή για να περάσουμε λίγες ευχάριστες ώρες και η βραδιά μας εξελίχτηκε σε… πανηγύρι ταλαιπωρίας.

Το κακό άρχισε από νωρίς. Για να μπούμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έπρεπε να πληρώσουμε εισιτήριο. Ουδέν το μεμπτό. Τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν είναι δωρεάν. Υποχρεωθήκαμε, όμως, να περιμένουμε μισή ώρα στην ουρά για να βγάλουμε εισιτήριο. Υπομείναμεν αγόγγυστα την πρώτη αυτή  δοκιμασία και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το μεγάλο τραπέζι των φίλων. Μετά τα εθιμοτυπικά «ματς, μουτς», τα «καλωσορίσατε» και τις συνήθεις αβρότητες, αποφασίσαμε να πάμε προς αγορά του καθιερωμένου «ζεστού σουβλακίου και της κρύας μπύρας». Νέο τραγικό λάθος! Τραγικότατο!
Άλλη μισή ώρα στην ουρά για να πάρουμε το μαγικό χαρτάκι από το ταμείο που θα μας επέτρεπε να παραλάβουμε το φαγητό μας!
Χιλιάδες κόσμος και μόνο τρία ταμεία!
Στη συνέχεια μπήκαμε στην τεράστια ουρά που κατέληγε στο χώρο παραλαβής των φαγητών όπου γινότανε κυριολεκτικά χαμός. «Έχανε το παιδί τη μάνα» και ο πεινασμένος την πείνα του. Η ουρά ατελείωτη και η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του κόσμου απερίγραπτη.
Κοντολογίς από τη στιγμή που σηκώθηκα μέχρι να παραλάβω τα φαγητά και να επιστρέψω στο τραπέζι, πέρασαν 2 ώρες, 5 λεπτά και κάτι δευτερόλεπτα! Βάλε και τη μισή ώρα «του περίμενε» στην είσοδο, σύνολο 2 ώρες, 35 λεπτά και ολίγα δευτερόλεπτα!!!
Η ανοργανωσιά εκτόξευσε, όπως ήταν φυσικό, τον εκνευρισμό του κόσμου στα ύψη. Η κούραση από την ορθοστασία κάτι παραπάνω από εξαντλητική.
Πραγματικά αδυνατώ να αντιληφθώ πως σκέπτονται οι διοργανωτές της Γιορτής της Ρομπόλας. Το πιο πιθανό, βέβαια,  είναι να μην σκέπτονται καθόλου γιατί και πέρυσι, όπως προανέφερα, τα ίδια περίπου προβλήματα είχαν δημιουργηθεί.
Να προσθέσω ότι σύντομα ορισμένα φαγητά είχαν εξαντληθεί και ο κόσμος άλλα πλήρωνε και άλλα έπαιρνε!
Εν κατακλείδι, όταν ούτε ένα πανηγύρι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε σωστά, δεν πρέπει να μας εκπλήττει το γεγονός ότι σαν χώρα είμαστε γενικά για τα… πανηγύρια!
Για την ιστορία να αναφέρω ότι επιστρέφοντας στο τραπέζι, «τσιμπήσαμε» κάτι στα γρήγορα και αμέσως μετά σηκωθήκαμε με την παρέα μου και «όπου φύγει, φύγει». Λίγα λεπτά αργότερα τα νεύρα μας είχαν ηρεμήσει. Η ζωή, τελικά, είναι ωραιότερη χωρίς… πανηγύρια του είδους! Άντε και του χρόνου με υγεία…
…ΤΕΛΟΣ… 

Γιώργος Μεσσάρης


ΣΗΜ. Από σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη, τα ΚΕΦΑΛΙΚΑ, την οποία θα "κρατά" ο καλός φίλος, ο από χρόνια συνεργάτης της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ και καταξιωμένος δημοσιογράφος του αυστραλιανού ραδιοφώνου Γιώργος Μεσσάρης. Η στήλη αυτή θα "καυτηριάζει" όταν τα δεδομένα το επιβάλλουν, τα κακώς κείμενα του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου