Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΟΙΚΟΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Το Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου -φορέας μη κερδοσκοπικός- έδωσε προτεραιότητα στην κατασκευή και λειτουργία με ιδίους οικονομικούς πόρους, ενός μουσειακού χώρου, που αφορά την Επτανησιακή τέχνη και παράδοση.
Ολοκληρώθηκαν λοιπόν οι εργασίες της πρώτης φάσης για το μουσείο στον Καραβόμυλο, που φέρει την ονομασία οίκος-Μουσείο και θα ανοίξει από το Σάββατο 6 Αυγούστου και για κάθε ημέρα 9:30 - 16:30, για να δεχτεί τους φίλους επισκέπτες.
Το μουσείο αποτελεί απόδοση ελάχιστης τιμής προς όλους εκείνους τους προνόνους και προνόνες που έκαμαν γνωστή την Κεφαλονιά και γενικότερα τον Ιόνιο χώρο στα πέρατα της γής και ενός ονείρου ζωής για την Περιστέρα και τον Δημήτρη-Τάκη Τόκκα, πρόεδρο του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου, φορέα ίδρυσης του μουσείου.
Για φέτος στους επισκέψιμους χώρους του οίκος-Μουσείο, οι επισκέπτες θα ταξιδεύσουν και θα πάρουν γεύση και άρωμα από την μαγική ατμόσφαιρα των παλιών, αστικών, Επτανησιακών σπιτιών.
Το μουσείο στήνεται πάνω σε βασικές αρχές της θεωρίας της μουσειολογίας, με την δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών, με επιστημονική συνεργάτιδα την μουσειολόγο Στέλλα Λιάτου, που θέλουν το χώρο όχι απλά εκπαιδευτικό και μη-κερδοσκοπικό, αλλά ανοικτό στην τοπική κοινωνία (σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό ICOM), ένα παράθυρο στο παρελθόν που συνδιαλέγεται ατμοσφαιρικά με το παρόν και το μέλλον.
vlahatasamis.blogspot.com
 ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤ​ΟΣ ΠΑΛΙΑ ΒΛΑΧΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου