Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

EXOYME TΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Δημοσιεύτηκε 9th August , 2011 από το(ν) makis.  MYKEFALLONIA.GR
EXOYME TΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Δε πάμε καθόλου καλά. Μαζοχισμός; Μακιαβελισμός; ανευθυνότητα; κοινωνικό φαινόμενο μονοπώλησης σκέψεων και ιδεών σε μια μικρή κοινωνία, που οι συνθήκες την θέλουν συρρικνωμένη, χωρίς προοπτική αναβάθμισης, να κανονίζει την ζωή της με πατέντες και πονηριές, πάνω σε ένα νησί που εντέλλεται να επιβιώσει και να παράγει προς εξαγωγή, έμψυχο υλικό, μια πανέξυπνη κάστα που διασκορπισμένη στα πέρατα της υφηλίου, γονιμοποιεί την ανθρώπινη πρόοδο σε επιστημονικό και διαπρεπές επαγγελματικό επίπεδο.
Οι τρόποι συμπεριφοράς και κατανόησης επίλυσης των τοπικών προβλημάτων, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι έχουμε ξεφύγει τελείως από την λογική και προσπαθούμε με παρανοϊκό τρόπο να διδάξουμε τους Κεφαλλονίτες, να αποδεχθούν ότι ο μόνος τρόπος για να διορθώσουμε τυχόντα σφάλματα των τοπικών αυτοδιοικήσεων είναι να «τιμωρήσουμε» κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας στο νησί, εξωθώντας τους κατοίκους στα άκρα, οι οποίοι στην συνεχεία θα αγανακτήσουν από τις ελλείψεις και θα επαναστατήσουν εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ουδέν πλέον ανήθικο και προϊόν αρρωστημένης νοοτροπίας. Παρόμοια διδάγματα έχουμε πολλά στην χώρα μας. Ας ταλαιπωρηθεί ένας ολόκληρος λαός για να πετύχουν τους στόχους τους οι κομματικοί η συνδικαλιστικοί παράγοντες. Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που πρέπει να Αλλάξουν είναι και η αντίληψης ότι οι οποιεσδήποτε μικρές κοινωνικές η πολιτικές ομάδες εκφράζουν το κοινωνικό αίσθημα στο σύνολο του.
Τα αξιοθέατα και τα μνημεία ενός λαού αποτελούν περιούσια Υλική και πολιτισμική ολόκληρου του λαού. Ο τουρισμός που δέχεται ο τόπος μας, δεν μπορεί να βάλλεται από κανένα διότι δεν του ανήκει, ούτε να χρησιμοποιεί την παρεμπόδιση του και κατασυκοφάντηση της χώρας , ως μέσον εκβιαστικής λύσης οιουδήποτε τοπικού προβλήματος.
Στους αγανακτισμένους και αδικημένους συμπολίτες μας , θέλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι το συμφέρον του νησιού μας είναι πάνω από όλα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφτούν τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Αργοστολιού πέρσι και που σημαδεύτηκε με το χαστούκι Αμερικανίδας τουρίστριας σε συνδικαλιστικό πρόσωπο., ενώπιον ξένων δημοσιογράφων που επέβαιναν του Κρουαζιερόπλοιου. Η παρεμπόδισης του ξένου τουρισμού, για λόγους διαμαρτυρίας των κοινωνικών ομάδων, είναι αδικαιολόγητος και γνήσιος Μαζοχισμός, ενώπιον μάλιστα της οικονομικής κρίσις της οποίας το μέγεθος και οι συνέπειες για την κοινωνία μας, θα είναι πέρα από κάθε υπολογισμό. Καλλίτερα να βρούμε τρόπο να αλλάξουμε την νοοτροπία σας. Αν φταίει σε κάτι η τοπική αυτοδιοίκηση, η φταίνε οι δημοτικοί άρχοντες, τότε ο συνδικαλισμός θα πρέπει βρει άλλους μεθόδους διαμαρτυρίας και αποκατάσταση της αδικίας. Είναι αδιανόητο να ταλαιπωρείται η κοινωνία και να «κόβεται» το οξυγόνο από τους μικρομεσαίους, προκειμένου να επιστήσουμε την προσοχή της εξουσίας. Αυτός είναι παραλογισμός έως και παραβίασης των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.
Τι θα πει π.χ εμποδίζουμε τους τουρίστες να επισκεφθούν την Μελισσανη; Τι θα πει εμποδίζουμε τους επισκέπτες να ανέβουν στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, την οποία εύκολα θυσιάζουμε για «τα συμφέροντα των Λαών»; Ζητούμε μήπως την αυτοκαταστροφή μας; ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ και μας αποκόβει από την δημιουργία και την πρόοδο; Γίναμε ντελάληδες των δογματισμών και εκτελεστές ξένων συμφερόντων που σκοπεύουν στην εξαθλίωση της χώρας μας; Στην επιστροφή, της «Ευημερίας» μας στην 10ετια του 40; Μήπως οι δογματισμοί αυτοί, πολιτικοί και θρησκευτικοί δεν είναι οι φορείς των εκάστοτε, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών κρίσεων, παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Δικής μας;
Που είναι οι ηγέτες της Νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, οι πολύξεροι δεινοί οικονομολόγοι, οι επαΐοντες, να σώσουν περά από τον «οίκο τους» και τους λαούς της γηραιάς Ηπείρου που είχαν την αφέλεια να τους πιστέψουν;
Γιάννης Ζερβός Δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου