Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ-ΚΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ώρα 7.00 μ.μ.




Στο   αμφ. 2ου – 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  ΤΟ  kefaloniaphotonews.gr
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΑ ΣΕΛΙΔΑ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ και ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σημαίνει συναγερμό. Να δημιουργηθεί κλίμα μάχης παντού.
Κυβέρνηση, Τρόικα, αστικά κόμματα και εργοδότες ανακοίνωσαν τα νέα πρόσθετα βάρβαρα μέτρα, ξεδιπλώνουν ήδη τη νέα αντιλαϊκή τους επέλαση. Παίρνουν μέτρα για να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία τους.
Τα δικαιώματα, η ζωή η ίδια της εργατικής λαϊκής οικογένειας στα Τάρταρα – τα κέρδη, τα προνόμια των καπιταλιστών στα Ουράνια.

Ο πόλεμος σε βάρος κάθε έννοιας δημόσιας δωρεάν παιδείας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Προωθείται το σχολείο της αγοράς, η διείσδυση των επιχειρήσεων, η διαφοροποίηση του σχολικού προγράμματος και η κατηγοριοποίηση. Οι γονείς και οι μαθητές με το χέρι διαρκώς στην τσέπη (για βιβλία, μεταφορές, καθαριότητα, λειτουργικές δαπάνες κ.λ.π.) και οι ταξικοί φραγμοί στο απόγειο. Οι εκπαιδευτικοί σε εξαθλίωση, με οικονομικό πετσόκομμα, με πετσόκομμα στα φάρμακα στις ιατρικές εξετάσεις στο δρόμο για την ελαστικοποίηση, την εργασιακή εφεδρεία και την απόλυση.
Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη να σταματήσουν την επίθεση, να παρεμποδίσουν, να καθυστερήσουν, να ματαιώσουν προσωρινά και στην πορεία να ανατρέψουν συνολικά την αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Να τα φέρουν όλα τούμπα. Να ανοίξουν το δρόμο προς μια άλλη φιλολαϊκή ανάπτυξη. Οι εκπαιδευτικοί σε αυτόν τον πανεργατικό – παλλαϊκό αγώνα έχουν τη δική τους θέση.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Να μπούμε μπροστά. Να παραμερίσουμε με οργανωμένο αγώνα τα κόμματα της πλουτοκρατίας, την ΕΕ. Να ξεκαθαρίζουμε από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Δεν έχουν κανένα συμφέρον με τον ΣΕΒ, την πλουτοκρατία. Θα εξαρτηθεί από τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα αν θα περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. Καμία εγγύηση δεν δίνουν ΟΛΜΕ –ΔΟΕ για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην όξυνση της ταξικής πάλης.
Με το πλαίσιο της ΕΛΜΕ-ΚΙ:
- Οργανώνουμε την απειθαρχία (όχι μάθημα σε τμήματα με 26-30 μαθητές, όχι σε υποχρεωτικές υπερωρίες – ευρωπαϊκά προγράμματα – προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για τις δαπάνες κ.λ.π.).
- Εκφράζουμε άμεσα και πρακτικά την αλληλεγγύη στους μαθητές με γονείς άνεργους – απολυμένους – χωρίς πόρους (άμεσες παρεμβάσεις για διακοπές ρεύματος, προβλήματα πείνας κ.λ.π.).
- Προτείνουμε στη ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ 48ωρη απεργία (4-5 Οκτώβρη) με κινητοποίηση με εργατικά σωματεία, γονείς, μαθητές την πρώτη μέρα και Γενικές Συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα για κλιμάκωση. Πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης            Βασιλάτος Παύλος


 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ και ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο να δώσει μαχητική – οργανωμένη απάντηση στα φοροχαράτσια. Οι ειδοποιήσεις άρχισαν να φθάνουν. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους αναπληρωτές, ωρομισθίους, στους περσινούς ελαστικά εργαζόμενους συναδέλφους που είναι ουσιαστικά άνεργοι - απολυμένοι. Σε όλους όσους υποφέρουν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, αλλά και ο ρόλος και η ευθύνη των συνδικάτων. Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
Να απαντήσουμε οργανωμένα και συντεταγμένα στην τρομοκρατία, στους εκβιασμούς, στο φόβο που καλλιεργείται. Να καλλιεργήσουμε πνεύμα μαχητικότητας, συλλογικής δράσης και ταξικής αλληλεγγύης, «να μην κλαίει ο καθένας τη μοίρα του». Να σταθούμε δίπλα σε γονείς μαθητών μας που είναι μήνες απλήρωτοι ή απολυμένοι και που έχασαν ξαφνικά το εισόδημά τους, στους συναδέλφους συνταξιούχους που ζουν περικοπές στις συντάξεις, όλους όσους οι ανατροπές στην υγεία τους έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο και αδυνατούν να πληρώσουν έστω και ένα ευρώ από τη φοροληστεία.
Καλούμε τον κλάδο να εκδηλώσει πλατιά λαϊκή αυτενέργεια, στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να τονώσουμε το ηθικό ο ένας του άλλου και να πιστέψουμε στο δίκιο μας, αλλά και στη δύναμη να το επιβάλουμε.
Καλούμε σε οργανωμένη – συλλογική απειθαρχία με άρνηση πληρωμής στα χαράτσια αυτού του τριμήνου. Σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα συγκεντρώσει τα εντάλματα πληρωμής για να τα επιστρέψει οργανωμένα. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση μέσα από μαζικές διαδικασίες για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τη δράση μας.



Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                        Βασιλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου