Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ


Συνδεσμος Αποστρατων Ειδικων Δυναμεων 2o ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ
  • Το Κερασάκι στην τούρτα.‏

Συνημμένο
Γερασιμος Βαλσαμής

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Πριν μερικες μερες η Μερκελ επισκεφτηκε την Τουρκια και αμεσως την επομενη μερα την Ελλαδα. Τι κανονισαν μεταξυ τους με αυτες τις επισκεψεις Τουρκια - Μερκελ -Ελλαδα ?

ΤΟ ΚΟΛΠΟ

Στημενος πολεμος ωστε να κηρυξει πτωχευση η Ελλαδα. Εαν κυρηξηει πτωχευση η Ελλαδα εν καιρω πολεμου οι ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.
( Ολα τα ασφαλιστηρια συμβολαια εξαιρουν τις αποζημιωσεις εαν το γεγονος συμβει κατα τη διαρκεια πολεμου ).
Θα ενεργοποιησουν και το αρθρο 53 του Συνταγματος για να μην γινουν εκλογες και θα κυρηξουν Στρατιωτικο νομο οι υπηρετες της Νεας Ταξης Πραγματων.
Θα μας παρουν και αυτα που εχουν ταξει στα Αφεντικα τους και ετσι ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΩΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ.

16 Σεπτεμβρίου 8:29 μ.μ.
Η κρίση ξεκίνησε - Βγήκαν τα νορβηγικά - Σπεύδει το Π.Ν. - Ετοιμότητα στις Ε.Δ. 
16-09-2011 11:03:45

Η κρίση ξεκίνησε: Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr, το νορβηγικό σκάφος M/V BERGEN SURVEYOR και τα τρία συνοδά σκάφη απέπλευσαν από την Αττάλεια πριν τρεις ώρες περίπου και ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ελληνικό σύστημα επιτήρησης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις τους κάθε δευτερόλεπτο. Αυτή την στιγμή έχουν ξεκινήσει σεισμικές έρευνες. Aρχικά κινήθηκαν προς τα όρια τουρκικής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας και τώρα κινούνται ανατολικά, εγγύτερα στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Τα νορβηγικά σκάφη παρακολουθούνται από απόσταση από μία φρεγάτα και ένα περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή πετούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμο CN-235-100. 


Από ελληνικής πλευράς έχουν ήδη γίνει διαβήματα σε Άγκυρα και Όσλο και μονάδες του ελληνικού Στόλου σπεύδουν στην περιοχή. Μόλις εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα προσεγγιστεί από τα ελληνικά πλολεμικά και θα του ζητηθεί να αποχωρήσει άμεσα. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά…

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πέρασαν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η κυπριακή Εθνοφρουρά εδώ και λίγες ώρες. Στην Πολεμική Αεροπορία που αναμένεται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της κρίσης σε ότι αφορά την στρατιωτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπήρξε ανάκληση αδειών για την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον.

Οι ετοιμότητες στην ΠΑ δεν έχουν αλλάξει ακόμα (έτσι ή αλλιώς είναι υψηλές), αλλά υπάρχει πλάνο για αύξηση των readiness. Έχει δοθεί από την ηγεσία η εντολή να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες των μαχητικών με την χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων όπου είναι δυνατόν (το μεγάλο πακέτο των ανταλλακτικών που συζητείται από το 2008, παρά το γεγονός ότι έχει εγκριθεί από την Ελλάδα και το Κογκρέσο ακόμα δεν έχει φτάσει!).

Πάντως τα ΕΛΠΕ υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν καύσιμα, ακόμα και αν δεν πληρωθούν άμεσα! Αφού πρώτα συνεκτίμησαν ότι υπάρχει κίνδυνος επίταξης των αποθεμάτων τους…

Η Π.Α. θα φιλοξενήσει και ισραηλινά μαχητικά στις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας αν απαιτηθεί μεταστάθμευσή τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ελληνο-ϊσραηλινού συμφώνου συμμαχικής δράσης.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στους λοιπούς Κλάδους, με το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτά από χθες το απόγευμα όταν ανακοινώθηκαν οι σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ διαφορετικό, ξεχωριστό ρόλο από αυτόν που αρχικά προγραμματιστεί να έχει, δηλαδή της παραμονής εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς άμεση εμπλοκή στα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο: Το Πολεμικό Ναυτικό είναι αυτό που θα έχει το ρόλο που είχε και τον Οκτώβριο του 2008 (αν βέβαια οι Νορβηγοί δεν πειστούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από την περιοχή μετά τα ελληνικά διαβήματα) δηλαδή αυτό που «θα κάνει τις διαπραγματεύσεις» και θα καλέσει τα νορβηγικά και τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η οποία όπως βλέπουμε και στο χάρτη των τουρκικών ερευνών που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά, αποτελεί περίπου το 1/3 του χώρου που έχει ανακοινώσει η Τουρκία στη NAVTEX που δημοσιεύει επίσης σήμερα κατ’αποκλειστικότητα το defencenet
Εκεί είναι ένα ερώτημα του πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά αν επιμείνει η Άγκυρα στην πρόθεσή της να ακυρώσει το Καστελόριζο ως χερσαίο τμήμα της ελλαδικής επικράτειας που έχει ΑΟΖ. Πιθανόν εδώ να υπάρξει ο σοβαρότερο πρόβλημα ασφάλειας: Αν δεν πειθαρχήσουν οι Τουρκο-νορβηγοί θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από ελληνικής πλευράς. Αν δεν ληφθούν δημιουργείται de facto κατάσταση με απάλειψη του Καστελόριζου και της ΑΟΖ. Αν η γενικότερη στρατηγική συγκυρία ευνοεί την ελληνική πλευρά, αναμφίβολα δεν θα πρέπει να διστάσουμε. Αν το κάνουμε χάνουμε πολλά…

Στο Στρατό Ξηράς επίσης υπάρχει αυξημένη επιφυλακή και κυρίως αυξημένη επιτήρηση των δυνάμεων της «άλλης πλευράς». Στις ειδικές δυνάμεις επικρατεί η ίδια κατάσταση με την Π.Α. και το Ναυτικό, δηλαδή «ανάκληση αδειών μέχρι νεοτέρας».

Και οι τρεις Κλάδοι «ξεσκονίζουν» «δια πάν ενδεχόμενο» τα σχέδια ανάπτυξης δυνάμεων στη Κύπρο, όπου η Εθνοφρουρά τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει να έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο που την είχε ρίξει η κυβέρνηση Χριστόφια και η νέα ηγεσία της να προσπαθεί να προλάβει σε λίγες ημέρες να φέρει το στράτευμα σε ικανοποιητική κατάσταση.

Στις μονάδες της «πράσινης γραμμής» επικρατεί εικόνα « επιχείρησης διασποράς» με στόχο την ταχύτατη κίνηση σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση από τις κατοχικές δυνάμεις. Οι επιλαρχίες των Τ-80, ΑΜΧ-30/30Β2, ΒΜΡ-3 που θα σηκώσουν το βάρος του αγώνα έχουν υψηλή διαθεσιμότητα και πάνω απ’όλα υψηλό ηθικό.

Γενικά η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά εμφανίζεται για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια ανήσυχη. Και όταν λέμε ότι μια ελληνική κυβέρνηση όπως η σημερινή του Γ.Παπανδρέου είναι «ανήσυχη» για την εξέλιξη των συνθηκών ασφάλειας τις επόμενες ημέρες, πιστέψτε μας, είναι είδηση!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακέφαλη η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή - Αρχιστράτηγος ο Δ. Ρέππας!
Ακέφαλη η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή - Αρχιστράτηγος ο Δ. Ρέππας! 
16-09-2011 21:40:12

32

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ασφάλεια της χώρας, της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα, την ώρα που η Άγκυρα ανακοίνωσε και επιχειρεί να δημιουργήσει de facto καταστάσεις με έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ακύρωσης της AOZ του Καστελόριζου και απειλεί την Κύπρο με ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ, η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία… εγκατέλειψε τη χώρα!

Ωρες-ώρες μας λείπει ο Ανδρέας Παπανδρέου (φωτό) του Μαρτίου του 1987 και σίγουρα μας λείπει ο ελληνόψυχος τρόπος που αντιμετώπισε τότε την Τουρκία… Τι να σκέφτεται, άραγε, για τους πολιτικούς του απογόνους όπως τους θωρεί από 'κεί πάνω;

Όσο και αν φαίνεται παράλογο, αρχιστράτηγος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ο… υπουργός Εσωτερικών Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος είναι και ιεραρχικά ανώτερος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αρμόδιος να διατάξει το «Άρξατε πυρ» ή εν πάση περιπτώσει να δώσει εντολές για την διαχείριση μιας κρίσης που κάθε λεπτό που περνάει αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις ως αναπληρωτής της πολιτικής ηγεσίας.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαμπρινίδης είναι στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Ε. Βενιζέλος είναι στο Eurogroup, o άλλος αντιπρόεδρος, ο Θ. Πάγκαλος ταξίδι στη Βουδαπέστη συναντάται με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και ο… Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι στη… Σεβίλλη σε σύνοδο του ΝΑΤΟ!

Τυχαίο; Ίσως όχι και τόσο: Από χθες που η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μετέφερε το παιχνίδι στο γήπεδο του «αδύναμου κρίκου» της Ελλάδας, η συμπεριφορά και η ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση άλλαξαν άρδην. Επανήλθαν φοβικά σύνδρομα, δόθηκε εντολή να μείνει μόνο μία πυραυλάκατος (!) στη Ρόδο, οποία αντικατέστησε την κανονιοφόρο, στις σημερινές τους δηλώσεις οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου ήταν, ας το πούμε επιεικώς, πολύ προσεκτικοί μήπως και ενοχλήσουν την Άγκυρα και αντί να κάνουν δηλώσεις-απάντηση στην κίνηση της Τουρκίας με την ΑΟΖ, υπαινίχθηκαν ότι ο Τύπος... κλιμακώνει!

Πραγματικά, τα μηνύματα που εστάλησαν σήμερα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου από την συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, ήταν τα εντελώς αντίθετα από αυτά που εκτιμούμε ότι έπρεπε να σταλούν. Αντί να επιδειχθεί αποφασιστικότητα και να τονιστούν οι «κόκκινες γραμμές», το «μούδιασμα», για να μην πούμε φόβος, ήταν εμφανές.

Θα σταθούμε σε δύο σημεία της συνέντευξης: Στο ότι εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους για υπεράσπιση των ελληνικών και κυπριακών δικαίων στη… διεθνή κοινότητα (!) και ότι ενώ στην αρχή ο υπουργός Π. Μπεγλίτης μίλησε για «Ετοιμότητα σε όλους τους τομείς» εν συνεχεία είπε ότι «Δεν υπάρχει αυξημένη επιφυλακή!

Δηλαδή, μετά απ’ όλα αυτά, η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης; Αυτό, αν ευσταθούσε -που δεν ευσταθεί- θα ήταν επιεικώς επικίνδυνο και ακατανόητο. Γιατί δηλώθηκε; Μα για «να μην δοθούν αφορμές στην Τουρκία», να μην θεωρηθεί ότι «η Ελλάδα κλιμακώνει»!

Προφανώς, κατ’αυτό τον τρόπο όλη η ηγεσία της κυβέρνησης αναχώρησε, για να μην φανεί ότι "Η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο".

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η ελληνική πολιτική ελίτ στα χέρια της οποίας έχει ανατεθεί το μέλλον του έθνους δεν διαθέτει αυτό που οι στρατιωτικοί αναλυτές ονομάζουν Παιδεία Εθνικής Ασφαλείας.

Δυστυχώς, οι τρεις αυτές λέξεις αποτελούν terra incognita για τους Έλληνες πολιτικούς, τουλάχιστον για την γενιά που κυβερνά την χώρα τα τελευταία 16 χρόνια, αφού ακόμα και ο πιο καλόπιστος Έλληνας πολίτης δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι αυτή την στιγμή το σύνολο σχεδόν των κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ηγεσίας της χώρας απουσιάζει, αφού τόσο ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών όσο και οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ λείπουν στο εξωτερικό ταυτοχρόνως.

Τουλάχιστον, αν χρειαστεί, ελπίζουμε ο συμπαθέστατος -κατά τα άλλα- Δ. Ρέππας να έχει και στρατηγικές ικανότητες εκτός από μετρ του εσωτερικού πολιτικού παίγνιου!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου