Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς βιβλία ξεκινάνε τα σχολεία...

Κατόρθωμα Αννούλας:
 αλλά με φωτοτυπίες και CD όπως λέει η ίδια!

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση προκαλούν οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης κατά την συνάντησή τους σχετικά με τα σχολικά βιβλία, όπου αποδέχτηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εκτύπωση των βιβλίων και πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και cd!

Η ίδια υπουργός, πριν από δύο μήνες, μας διαβεβαίωνε ότι το Σεπτέμβριο τα βιβλία θα είναι στα σχολεία κανονικά. Την προηγούμενη Παρασκευή σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανακοίνωσε ότι τα βιβλία θα φθάσουν σε τεύχη. Σήμερα καταλήξουμε στις φωτοτυπίες και στα cd.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έλαβε υπόψη τις προτροπές της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και μήνες για εγρήγορση, έγκαιρη προετοιμασία, οργάνωση, μεθοδικότητα και προγραμματισμό, για να φτάσουμε στην δυσάρεστη θέση μετά τον μεγάλο αριθμό των κενών στα σχολεία, να μην έχουν οι μαθητές ούτε καν τα απαραίτητα που απαιτούνται για το σχολείο, δηλαδή τι άλλο, από τα βιβλία.

Φθάσαμε 30 Αυγούστου, για να θυμηθεί και να ασχοληθεί το υπουργείο Παιδείας με τα σχολικά βιβλία, αφού βέβαια πρώτα φρόντισε να κλείσει τον Οργανισμό Σχολικών Βιβλίων (ΟΕΒΔ) και να αναθέσει τα βιβλία σε ιδιωτικές εταιρείες και στον νεοϊδρυθέντα Οργανισμό «Διόφαντο». Αν δεν είναι πολιτική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να μην πάρουν οι μαθητές φέτος βιβλία, τότε πρέπει να αποδοθούν αμέσως ευθύνες στους αρμόδιους που οδήγησαν τα σχολεία σε αυτή την κατάσταση, να μιλάμε δηλαδή σήμερα για μαθήματα με φωτοτυπίες και cd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου