Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Σάτιρα εν Ληξουρίω………

……… Σάββατο 24 σεπτεμβρίου 2011 ώρα 8.30μμ

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΟΚΕ εισοδος ελεύθερη

Σάτιρα εν Ληξουρίω……………… σάββατο 24 σεπτεμβρίου 2011 ώρα 8.30μμ Ο Μεμάς ένας χαρακτηριστικός τύπος Ληξουριώτη πληροφορεί έντρομος τη συντοπίτισσά του Ασημινούλα ότι χάθηκε η Σάτιρα από το Ληξούρι. ΄Ετσι αποφασίζουν να αναζητήσουν την ίδια και τον σατιριστή της Ανδρέα Λασκαράτο στον Κάτω Κόσμο!! Παρά τους φόβους του ταλαίπωρου αυτού Έλληνα, καταφέρνουν την κατεβασία στον Άδη μαζί με το γαίδαράκο τους. Εκεί συναντούν τον Καλλικράτη,όπου η αναγγελία του ονόματός του παρατείνει την οργή κ…αι την αγανάκτησή τους και τη Σάτιρα λυτρωτική παρουσία, μιά και ξεκινούν μαζί το ταξίδι της επιστροφής στον τόπο τους…ανακουφιστική η φωνή του Λασκαράτου, μιά και δεν καταφέρνουν να δούν τον ίδιο, γυρνούν όμως πίσω αντλώντας δύναμη από το πνεύμα του…στο ταξίδι της επιστροφής στη βιβλιοθήκη, ξεπηδούν ιστορίες,ποίησες και τραγούδια του μεγάλου ποιητή.
Ληξούρι και Αργοστόλι -στο πρόσωπο της ασημινούλας και της μεμούλας-ξεσπούν την διεκδίκηση του έρωτάς τους γιά αυτόν τον κατά φαντασίαν μοναδικό και όμορφο άνδρα Μεμα και η φιλίας τους δοκιμάζεται στο χρόνο και σώζεται….
Στή σημερινή κρίση οικονομική, πνευματική αλλά και κρίση αξιών, βαθιά είναι η ανάγκη, σαν βάρκα σωτηρίας παιδείας και πολιτισμού , η νηολόγηση τέτοιων προσπαθειών!! .καμμία αγκουσεμένη κατάσταση από εκείνη της μεταβάσεως,υπάρχουν τότε στην κοινωνία δύο ηθικώς χωρισμένες κοινωνίες, μία χωρίς μέλλον και μία χωρίς παρόν!(εποχή τσαρλατάνων-ο λύγνος 1860 Γ.Βαλέτας).
Σοφία Δελλαπόρτα
Κοινοφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (υπευθ. Γιώργος Κατσιβέλης)
φιλολογική επιμέλεια- κείμενα : Γεράσιμος Φαρακλός
σκηνοθεσία : Σοφία Δελλαπόρτα
κατασκευές-κούκλες : Κοσμάς Βουτσινάς
κοστούμια: Ελπίδα Δελλαπόρτα
ηχητικά εφφέ-βίντεο: Άντι Δήμα
τραγούδι : Ηλ.Μοσχόπουλος, Ελ.Περάτης, Αθ.Σαβράμης, Ν.Σαβράμης
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ασημινούλα : Ελίζα Σπυράτου
Μεμάς : Νίκος Κατσαιτης
Read more http://mykefallonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου