Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την τύχη των πακιστανών.

AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  http://kefaloniaphotonews.gr/
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το αντίστοιχο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ιταλίας, ότι το Ι/Φ «YASMIN» εντόπισε 80 περίπου ν.μ. δυτικά της Κεφαλονιάς, φουσκωτή λέμβο, σε δυσχερή θέση, στην οποία επέβαιναν παράνομοι μετανάστες.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον Φ/Γ, ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και το Ι/Φ, το οποίο περισυνέλεξε έντεκα αλλοδαπούς, καθώς και δύο σορούς.
Το ελικόπτερο παρέλαβε έναν από τους αλλοδαπούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ οι υπόλοιποι δέκα, καθώς και οι δύο σοροί, παρελήφθησαν ασφαλώς από το παραπλέον Φ/Γ «MEHMET DADAYLI 1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο κατευθύνεται στο λιμάνι Αργοστολίου.
Μεσημβρινές ώρες, Φ/Γ πλοίο που συνδράμει στις έρευνες, εντόπισε δύο ακόμη σορούς, εκ των οποίων η μία παρελήφθη από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρεται στην Κεφαλονιά, ενώ γίνονται προσπάθειες περισυλλογής της δεύτερης.
Συνέχεια ενημέρωσης θα δοθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.



Το κτίριο που θα τους φιλοξενήσει.               Ο εσωτερικός χώρος είναι έτοιμος.
Στο μεταξύ πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι τους 11 Πακιστανούς θα αποφασίσει ο εισαγγελέας, ωστόσο έχει ετοιμαστεί ένας χώρος στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας για να φιλοξενηθούν εκεί αν χρειαστεί. Πράγματι ο χώρος είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους πακιστανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου