Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κουρής προς μαθητές: «Ποτέ μην παραδοθείτε αμαχητί!»


«Καλή σχολική χρονιά, στα παιδιά» εύχεται ο Σωτήρης Κουρής.
«Καλή σχολική χρονιά, στα παιδιά και τους νέους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στους  γονείς, που με κόπο και μόχθο μεγαλώνουν τα παιδιά τους και στους δασκάλους και καθηγητές, στους οποίους όλοι εναποθέτουμε το υγιές και παραγωγικό διάβα των παιδιών  μας στο δρόμο της γνώσης και της αγωγής, αλλά και η κοινωνία στους αυριανούς πολίτες  της  χώρας  μας», εύχεται ο Σωτήρης Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, προσθέτοντας:
   «Στους καθηγητές και δασκάλους ευχόμαστε, επιπλέον, κουράγιο και υπομονή στο  λειτούργημά τους, να  διαπαιδαγωγούν ψυχές πρώτα και μετά  πρόσωπα, να προσφέρουν προοπτικές στα παιδιά και να χαράσσουν  το  μέλλον της κοινωνίας μας».
Καλή δύναμη και πρόοδο στους νέους
«Εσείς οι νέοι μας», καταλήγει ο κ. Κουρής, «να θυμάστε ότι οι εποχές δυσκολεύουν και το σχολείο παραμένει ένα ισχυρό όπλο ευημερίας προσωπικής και κοινωνικής, το οποίο πάντα ταλαιπωρεί και δυσκολεύει αλλά και συνδυάζεται με τόσες όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές, που στο πέρασμα των ετών θα είναι από εκείνες τις βασικές αναμνήσεις χαράς και νοσταλγίας που μένουν άσβεστες στην ψυχή και στην σκέψη όλων μας.
Καλή πρόοδο, καλή δύναμη και ποτέ μην παραδοθείτε αμαχητί!».

«Στις μαθήτριες και τους μαθητές της Κεφαλλονιάς εύχομαι πρόοδο και προκοπή»

Μήνυμα Δημάρχου για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς.

Το ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς, αποτελεί για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, δασκάλους και γονείς, ένα ξεχωριστό γεγονός. Για τις μαθήτριες και τους μαθητές, τα συναισθήματα είναι ισχυρά και τόσο ορμητικά όπως προστάζει η πηγαία δύναμη της νιότης τους. Για τους άξιους δασκάλους τους, είναι άλλη μία αφετηρία αγώνα ευθύνης και δημιουργίας. Για τους γονείς αρχίζει μια νέα καθημερινότητα που απορροφά μεγάλο μέρος των δυνάμεών τους. Και ολόκληρη η κοινωνία μας συμμερίζεται και ακολουθεί την ελπίδα του καινούργιου, παίρνοντας ενέργεια από τα παιδικά χαμόγελα.
Για την φετινή χρονιά, ιδιαίτερα θέλω να τονίσω ότι παρά τις, μεγάλου εύρους και έντασης, αναδιαρθρώσεις που προέκυψαν και προκύπτουν από το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και πρόσωπα που λειτουργούν για την παιδεία των παιδιών μας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Οι καιροί πού ζούμε μας χρειάζονται όλους. Τα σχολεία μας πρέπει να είναι εργαστήρια ελπίδας, χαράς και αλληλεγγύης για όλη την κοινωνία πού ζούμε. Χρειαζόμαστε τον καλύτερο εαυτό μας.
Στις μαθήτριες και τους μαθητές της Κεφαλλονιάς εύχομαι πρόοδο και προκοπή, για υψηλές επιδόσεις και μεγάλες διακρίσεις.     Στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς εύχομαι δύναμη και κουράγιο στη δύσκολη αλλά και εξαιρετικά σημαντική αποστολή τους.
Καλή σχολική χρονιά.
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
Αλέξανδρος Παρισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου